18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτή η restomod Ferrari Testarossa είναι καλύτερη από τις ορίτζιναλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλοί τη θυμόμαστε από την τηλεοπτική σειρά Miami Vice αλλά πέρα από αυτό η Testarossa ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Ferrari της δεκαετία του ’80. Με τους χαρακτηριστικούς αεραγωγούς στο πλάι της αλλά και με τις πολύ καλές επιδόσεις της.

Λογικό είναι λοιπόν να απασχολεί εταιρείες που ασχολούνται με τα restomods, τη μετατροπή δηλαδή κλασικών μοντέλων έτσι ώστε να αποκτούν σύγχρονη τεχνολογία και οδικά χαρακτηριστικά. Μια τέτοια εταιρεία είναι και η ελβετική Officine Fioravanti η οποία έχει μειώσει το βάρος της σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση κατά 120 κιλά.

Ενδιαφέρον είναι πως αυτό επιτεύχθηκε χωρίς να χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα, μιας και οι μηχανικοί της Officine Fioravanti θεώρησαν πως δεν ταιριάζει στην ιστορία του μοντέλου. Παράλληλα αντικατέστησαν τις συνθετικές επενδύσεις στο εσωτερικό με δέρμα και πρόσθεσαν και αλουμινένιες λεπτομέρειες, καθώς και ένα καινούργιο ηχοσύστημα με το οποίο συνδέεται με Bluetooth ένα τηλέφωνο που έχει στυλ ‘80s.

Από κει και πέρα ο V12 των 4.900 κυβικών έχει δεχθεί αρκετές επεμβάσεις με αποτέλεσμα η απόδοσή του να έχει φτάσει τους 500 ίππους και τα 600 Nm (η πιο ισχυρή στάνταρ έκδοσή του ήταν αυτή της 512 TR με 440 ίππους). Κάτι που σε συνδυασμό τόσο με το μειωμένο βάρος αλλά και τη βελτιωμένη αεροδυναμική -το δάπεδο πλέον είναι επίπεδο- έχει αυξήσει την τελική στα 324 χλμ./ ώρα (από 290).

Εξαιτίας αυτής της αύξησης στην απόδοση έχουν γίνει επεμβάσεις τόσο στην ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins -υπάρχει και δυνατότητα αύξηση της απόστασης του εμπρός μέρους από το έδαφος κατά 70 χιλιοστά- όσο και στα φρένα που πλέον είναι της Brembo και έχουν και ABS.

Η Officine Fioravanti δεν ανακοινώνει ούτε το κόστος ούτε το πόσες Testarossa θα έχει τη δυνατότητα να ανακατασκευάσει, ενώ το κόστος μιας μεταχειρισμένης σε καλή κατάσταση κυμαίνεται από 65 έως και 90 χιλιάδες ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό