17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτή η μοναδική Ferrari του 1983 πουλήθηκε για 4+ φορές μεγαλύτερη τιμή από την εκτιμώμενη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις αρχές Ιανουαρίου διάβασες για αυτήν την Ferrari Meera S του 1983, την οποία ακόμη και οι πιο ένθερμοι λάτρεις της ιταλικής εταιρίας είναι σίγουρο ότι αγνοούσαν την ύπαρξη της. Το αυτοκίνητο βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s στο Dubai, και πουλήθηκε για €432.500, όταν η εκτιμώμενη τιμή πώλησης κυμαινόταν μεταξύ 90.000 και 110.000 ευρώ.

Η Meera S είναι μοναδική με όλη τη σημασία της λέξης, καθώς πρόκειται για μια one-off κατασκευή που ήταν επιθυμία ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Σαν βάση έχει χρησιμοποιηθεί μια Ferrari 400i, με το αυτοκίνητο να βγαίνει από το εργοστάσιο του Maranello το 1983 και να “ταξιδέψει” απευθείας στον Giovanni Michelotti, τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή, ο οποίος έδωσε μια νέα ταυτότητα στο αυτοκίνητο, η οποία δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι μοιάζει με το Group Β αγωνιστικό Mazda RX-7 πρώτης γενιάς. Η Meera S ήταν η τελευταία Ferrari που σχεδίασε ποτέ ο Michelotti.

Οποιαδήποτε παραπομπή στην 400i ως προέλευση είναι δύσκολα αναγνωρίσιμη και ίσως αμυδρά την θυμίζει το σφηνοειδές σχήμα του αυτοκινήτου, το χαμηλό προφίλ και τα pop-up φωτιστικά σώματα. Η Meera S έχει τη δική της ξεχωριστή σχεδίαση, με προεξέχοντα πάνελ αμαξώματος, αεραγωγούς στο καπό και κυρτό εμπρός και πίσω τζάμι, χάρη στις διακριτικά κρυμμένες κολόνες.
Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε λευκό Bianco Fuji χρώμα, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν κόκκινες και κρεμ δερμάτινες επενδύσεις. Τεχνολογικά προηγμένο για την ηλικία του, το αυτοκίνητο διαθέτει υαλοκαθαριστήρες εμπρός και πίσω, διζωνικό κλιματισμό, κάμερα και οθόνη που αντικαθιστά τον εσωτερικό καθρέφτη και μια ηλεκτρικά ανοιγόμενη ηλιοροφή.

Τον Νοέμβριο του 2010, η Meera S ανακατασκευάστηκε από τη Ferrari Classiche, με το κόστος της ανακατασκευής να ανέρχεται σε 252.100 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων εργασιών, ανακατασκευάστηκε ο κινητήρας, το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου και αντικαταστάθηκε η εξάτμιση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό