16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυτή η μεταμορφωμένη BMW του 1972 δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

Ειδήσεις Ελλάδα

Κυκλοφόρησε το 1972 ως μια σπέσιαλ εκδοχή ενός ήδη μυθικού μοντέλου για τις προωθητικές ανάγκες του European Touring Car Championship.
BMW 3.0 CSL την ονόμασε η βαυαρική φίρμα, με το L (liecht) να σηματοδοτεί το light του πράγματος σε σχέση με τον προκάτοχο CS. Και βγήκε σε μόλις 1.265 κομμάτια ως άλλο ένα δείγμα της απαράμιλλης γερμανικής κατασκευαστικής δεξιοτεχνίας της δεκαετίας του 1970.

Για τον περίφημο σχεδιαστή και μέγα λάτρη του μηχανοκίνητου αθλητισμού Khyzyl Saleem όμως όλα αυτά τα ιστορικά δεν ήταν αρκετά, κι έτσι εφάρμοσε το χαρακτηριστικό άγγιγμά του στην CSL, μέσω μιας σειράς 3D μοντέλων.

Η δική του εκδοχή είναι μια street-legal έκδοση του αγωνιστικού 3.0 CSL, επίσημου μέλους της IMSA (International Motor Sports Association), που το είπαν με αγάπη «Batmobile» εξαιτίας της χαρακτηριστικής αεροδυναμικής του περιβολής.

Το «πειραγμένο» κουκλί διατηρεί τις βασικές γραμμές της BMW, απέκτησε όμως ακόμα πιο αεροδυναμικό bodykit και πινελιές από άλλες σειρές της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως τη 2002.

Το χαζεύεις στην οθόνη, γιατί δεν θα το δεις δυστυχώς πουθενά αλλού…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό