18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτή η κλασική, ανοιχτή Chevrolet είναι αφεντάδικη. Κυριολεκτικά…

Ειδήσεις Ελλάδα

Το… αφεντικό είχε ανέκαθεν αδυναμία στα μεγάλα, αμερικάνικα μοντέλο και πιο συγκεκριμένα στα ανοιχτά.

Ο λόγος για τον Bruce Springsteen, τον «The Boss» της αμερικάνικης αλλά και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, που έως το 1987 είχε στο γκαράζ του το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας.

Μια μπλε Chevrolet Chevelle SS 396 με ανοιχτό μπεζ δερμάτινο σαλόνι, την οποία είχε αγοράσει τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «Darkness on the Edge of Town» (1978). Το οποίο περιλαμβάνει και το τραγούδι «Racing in the Street» που στους στίχους το έχει αναφορά σε μια Chevy του 1969.

Η βασική Chevell είχε έναν V8 6.500 κυβικών με 330 ίππους, αλλά ο Bruce Springsteen δεν είχε επιλέξει αυτή αλλά την πιο ισχυρή SS με τους 355 ίππους και χειροκίνητο(!) κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων. Με επιλογέα Hurst όπως αναφέρεται και στο σχετικό τραγούδι.

Το 1987 ο The Boss χάρισε την SS 396 στο φίλο του και υπεύθυνο ηχογραφήσεων Toby Scott, ενώ από τότε έχει αναπαλαιωθεί και διατηρείται σε άψογη κατάσταση.  

Η συλλεκτική Chevelle θα βγει σε δημοπρασία που διοργανώνει η Mecum μέσα στον Μάιο, ενώ η τιμή της αναμένεται να ανέβει αρκετά ψηλά. Λόγω και του πατριωτικού συναισθήματος που συνοδεύει τον 73χρονο πιά Bruce Springsteen.  
  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό