23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτή είναι η τελευταία Jaguar F-Type!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από 11 χρόνια περίπου η Jaguar σόκαρε τον κόσμο παρουσιάζοντας την ολοκαίνουρια, τότε, F-Type. Το πρώτο διθέσιο sports car της αγγλικής μάρκας για σχεδόν 40 χρόνια ήταν ένα εκθαμβωτικό cabriolet που κατέκτησε τις καρδιές του κοινού με την πρώτη ματιά. Κλασικές αναλογίες, το DNA της Jaguar έκδηλο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αμαξώματος, λιτές γραμμές και την χαρακτηριστική, κεντρικά τοποθετημένη διπλή απόληξη της εξάτμισης στην έκδοση με τον V6 κινητήρα, ενδεχομένως τον πιο εύηχο V6 στην σύγχρονη ιστορία, η Jaguar F-Type ήταν ταυτόχρονα κλασάτη και αλήτικη. Δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που να το καταφέρνουν αυτό κι όμως, η F-Type το έκανε να φαίνεται εύκολο. Ο υπέροχος σχεδιασμός της επιβραβεύτηκε και με το βραβείο World Car Design of the Year το 2013 αλλά και να μην το είχε κερδίσει, δεν θα έλεγε και τίποτα.

Ακολούθησε η coupe και κάποια χρόνια αργότερα το facelift που κατά τη γνώμη του γράφοντος αλλοίωσε τον χαρακτήρα του μοντέλου αλλά από την άλλη, το αναβάθμισε σχεδόν σε κάθε άλλο τομέα. Η Jaguar F-Type είχε τα προβλήματα της και δυστυχώς, αυτά ήταν που περιόρισαν την επιτυχία της. Έπειτα από 11 χρόνια παραγωγής κατασκευάστηκαν 87.731 παραδείγματα και αυτή που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι η τελευταία. Το χρώμα είναι “Giola Green” και συνδυάζεται με μαύρη οροφή και “Tan Windsor” δερμάτινο εσωτερικό ενώ κάτω από το μακρύ καπό κρύβεται ένας 5-λιτρος V8 ο οποίος μπορεί να μην προσφέρει τα 575 άλογα της F-Type R αλλά είναι όπως και να έχει ικανός για 450 ίππους και κανείς ποτέ δεν είπε ότι 450 ίπποι δεν είναι αρκετοί. Ούτως ή άλλως, η συγκεκριμένη Jaguar F-Type δεν προορίζεται για κάποιον ιδιώτη. Όπως και ο προκάτοχος της, η εμβληματική E-Type, η τελευταία F-Type θα καταλήξει στο Jaguar Daimler Heritage Trust που θα την φυλάξει στην συλλογή του και θα συμμετέχει με αυτήν σε επιλεγμένες διοργανώσεις και δραστηριότητες.
Οι F-Type και E-Type όμως έχουν κι άλλα κοινά. Η παραγωγή τους σταμάτησε ακριβώς την ίδια ημέρα με διαφορά 50 ετών και ακριβώς στο κατώφλι μίας νέας εποχής για την Jaguar. Τότε, ήταν λίγο πριν λανσαριστεί η εντυπωσιακή XJ-S ενώ τώρα, λίγο πριν ξεκινήσει η πιο σημαντική μεταμόρφωση στην ιστορία της αγγλικής μάρκας. Η μεταμόρφωση σε μία αμιγώς ηλεκτρική εταιρία που θα ξεκινήσει με το 4-θυρο grand tourer που υπόσχεται πως δεν μοιάζει με τίποτα άλλο και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το 2025! Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτό αλλά οι μέχρι τώρα πληροφορίες/φήμες αναφέρουν ότι θα προσφέρει κάτι λιγότερο από 600 άλογα, γύρω στα 700 χιλιόμετρα αυτονομία και θα κοστίζει γύρω στις 100.000 λίρες ή κάτι λιγότερο από €120.000. Περιμένουμε με ανυπομονησία…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό