22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτή είναι η σπηλιά που γυρίστηκε η γνωστή σκηνή της ταινίας Τζένη – Τζένη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το σημείο που γεννιέται ο έρωτας ανάμεσα στον Ανδρέα Μπάρκουλη και την Τζένη Καρέζη

Το να ταξιδεύεις στην Ελλάδα μέσα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο έχει ένα ιδιαίτερο, μοναδικό ενδιαφέρον. Γνωρίζεις τα μέρη όπου γυρίστηκαν μερικές από τις χαρακτηριστικές σκηνές του αγαπημένου παλιού σινεμά. Θυμάσαι ατάκες που έμειναν στην ιστορία και λέγονται ακόμη και σήμερα. Μια ελληνική ταινία και η αναδρομή της στα μέρη που έγιναν τα γυρίσματα σε ταξιδεύει όσο τίποτε άλλο.

Σήμερα γνωρίζουμε μια από τις πιο διάσημες σπηλιές του παλιού σινεμά. Εκεί όπου γυρίστηκε η σκηνή με το νιόπαντρο ζευγάρι Ανδρέα Μπάρκουλη και Τζένη Καρέζη στην ταινία «Τζένη – Τζένη» (1966). Το κινηματογραφικό όνομα της σπηλιάς ήταν η «σπηλιά της Νεράιδας».

Η παλιά ελληνική ταινία γυρίστηκε στις Σπέτσες όπου και βρίσκεται η εν λόγω σπηλιά. Συγκεκριμένα βρίσκεται στη δυτική μεριά των Σπετσών, δίπλα στην μεγάλη αμμουδιά των Αγίων Αναργύρων. Είναι ένα από τα κρυφά αξιοθέατα του νησιού με σπάνια φυσική ομορφιά, αλλά και ιστορική σημασία. Η επίσημη ονομασία είναι η «σπηλιά του Μπεκίρη».

Στο εσωτερικό της η σπηλιά του Μπεκίρη έχει εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και μία μικρή αμμουδιά. Υπάρχει και ένας σχετικός θρύλος λέει ο όποιος λέει ότι όποιος πιει νερό από την πηγή που βρίσκεται μέσα στη σπηλιά του Μπεκίρη, ο έρωτας του θα κρατήσει για πάντα. Όμως η συγκεκριμένη σπηλιά διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821. Συγκεκριμένα χρησιοποιήθηκε ως καταφύγιο για τα γυναικόπαιδα σε στιγμές επιδρομών των Τούρκων, ενώ αποτελούσε μυστική αποθήκη πυρομαχικών. Η παράδοση του νησιού αναφέρει ότι το όνομα της η σπηλιά τον πήρε από κάποιον που λεγόταν Μπεκίρης και πρόδωσε το μυστικό στους Τούρκους. Λέγεται μάλιστα ότι έκατσε έξω από την σπηλιά, καθώς δεν μπορούσαν να μπουν μέσα οι Τούρκοι και φώναζε στους Έλληνες ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο και ότι ο εχθρός εγκατέλειψε το νησί. Οι Έλληνες σταμάτησαν να βγαίνουν μόνο όταν η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των σφαγμένων αδελφών τους. Στη σπηλιά υπάρχει πρόσβαση τόσο από τη στεριά όσο και από τη θάλασσα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Μια βόλτα στην περιοχή του λιμανιού των Σπετσών είτε με τα πόδια είτε με άμαξα σε κάνει να χαλαρώνεις και να επιβεβαιώνεις το πόσο όμορφη είναι η Ελλάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό