12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυτή είναι η πιο λεπτομερής και επιστημονικά ακριβής 3D απεικόνιση του

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα στο Μάρτιο ήταν το δημοφιλές κανάλι Kurzgesagt που κατάφερε να δώσει σε πολύ κόσμο να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει με τον κορωνοϊό χάριν στο εξαιρετικό animation που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 24 εκατομμύρια χρήστες. Αυτή τη φορά, πάντως, θα δούμε μια ακόμα εξαιρετική δουλειά από τη Visual Science, η οποία ειδικεύεται στη δημιουργία τρισδιάστατων βιοϊατρικών μοντέλων.

Το studio εφαρμόζει τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιεί για να βοηθά στην έρευνα και την ανάπτυξη φαρμάκων και το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται ως η πιο λεπτομερής και επιστημονικά ακριβής 3D απεικόνιση για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 σε ατομική κλίμακα. Το μοντέλο βασίζεται στις επιστημονικές μελέτες της δομής των κορωνοϊών, καθώς και σε δεδομένα που προέκυψαν από τις έρευνες εξειδικευμένων ιολόγων τις τελευταίες εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι η δουλειά τους για τη 3D απεικόνιση του SARS-CoV-2 αποτελεί μέρος του μη-εμπορικού project Viral Park που περιλαμβάνει αντίστοιχα 3D μοντέλα για τους ιούς HIV, Zika, Ebola, influenza A/H1N1 (γρίπη H1N1) και papilloma (θηλώματα).

Όπως εξηγούν στην περιγραφή, τα έντονα χρώματα απεικονίζουν τις πρωτεΐνες που κωδικοποιούνται από το ιικό γονιδίωμα, ενώ οι γκρι περιοχές αντιπροσωπεύουν τις δομές που καταλαμβάνει ο ιός με σκοπό να τονίσουν την παρασιτική και μη-αυτόνομη φύση του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό