31.6 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Αυτή είναι η νέα BMW X3

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο σχεδιασμός ενός μοντέλου που έχει καταφέρει να καταξιωθεί στην κατηγορία του είναι πάντοτε μία επικίνδυνη υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για ένα μοντέλο όπως η BMW X3. Αναπόφευκτη, αλλά επικίνδυνη καθώς είτε επιλέξει ο κατασκευαστής τον συντηρητικό δρόμο παρουσιάζοντας ένα ελαφρώς ανανεωμένο μοντέλο, είτε τον περιπετειώδη φέρνοντας ένα ριζικά διαφορετικό σχέδιο, δεν θα μπορέσει να ευχαριστήσει τους πάντες. Οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ακολουθήσει την φιλοσοφία της και αυτό ακριβώς κάνει η BMW που αυτή την εβδομάδα πραγματοποίησε την πρεμιέρα της νέας Σειράς 1 και τώρα αφήνει να διαρρεύσει η ολοκαίνουρια, 4η γενιά της X3!
Προς το παρόν έχουμε στη διάθεση μας μία και μοναδική εικόνα η οποία φαίνεται πως προέρχεται από κάποιου είδους προωθητικό αλλά ακόμα και αυτή αρκεί για να μας δείξει την κατεύθυνση προς την οποία κινήθηκε η γερμανική εταιρία για το design του crossover του. Το πρώτο πράγμα που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ενώ η Vision Neue Klasse X που αποτελεί προάγγελο της αμιγώς ηλεκτρικής iX3 δανείζεται πολλά στοιχεία από το “Neue Klasse” ύφος, η νέα X3 θυμίζει πολύ έντονα την XM με ότι αυτό συνεπάγεται… Η επιβλητική, κάθετη μάσκα, οι αεραγωγοί στις άκρες του προφυλακτήρα και τα τεράστια, οκταγωνικά “νεφρά” είναι χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας των SUV της BMW αν και η νέα X3 διαφοροποιείται με τα συμβατικά φωτιστικά σώματα – συμβατικά μονάχα με την έννοια ότι δεν είναι διπλά όπως στην XM, αφού τα LED γραφικά δεν θυμίζουν κάποιο άλλο μοντέλο της εταιρίας. Οι επιρροές συνεχίζονται και στα πλαϊνά με τις τονισμένες γραμμές και τις “κρυφές” χειρολαβές αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, την παράσταση κλέβει η πολύ… ιδιαίτερη γρίλια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτό το εκκεντρικό design καθώς ακριβώς ίδιο είναι και της νέας Σειράς 1. Εκεί όμως η επιφάνεια είναι μικρότερη. Εδώ το εμβαδό είναι μεγάλο και οι κάθετες και διαγώνιες μπάρες κάνουν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους. Προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, ούτε περισσότερα σχόλια να κάνουμε σχετικά. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η νέα BMW X3 αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του μοντέλου αλλά ταυτόχρονα και η πιο αεροδυναμική, με συντελεστή οπισθέλκουσας που δεν θα υπερβαίνει το 0.27 θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία. Θα βασίζεται στην ίδια (CLAR) αρχιτεκτονική, οπότε περιμένουμε να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την ίδια γκάμα κινητήρων ενώ χάρη στα μεγαλύτερα μετατρόχια και τις επεμβάσεις στην ανάρτηση, αναμένεται να προσφέρει ακόμα πιο σπορ οδική συμπεριφορά χωρίς να θυσιάζει την άνεση ή την ποιότητα κύλισης. Όσον αφορά στην τεχνολογία, θα εξοπλίζεται με την τελευταία εκδοχή του συστήματος iDrive, το οποίο με την σειρά του βασίζεται στο BMW Operating System 9 ενώ μακρύς υποθέτουμε ότι θα είναι ο κατάλογος με τα στάνταρ και προαιρετικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης. Περισσότερα θα έχουμε στο προσεχές μέλλον καθώς η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι η παραγωγή της νέας BMW X3 θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό