21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αυτή είναι η νέα BMW M2

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν χρειάζεται να περιμένεις έως τις 12 Οκτωβρίου, όταν η BMW θα αποκαλύψει τη νέα γενιά της M2, καθώς μόλις διέρρευσαν φωτογραφίες του νέου μοντέλου της γερμανικής εταιρίας. Και εκ πρώτης όψεως, το πιο προσιτό M μοντέλο φαίνεται να έχει χάσει την αρμονική σχεδίαση της σημερινής M2.

To λανσάρισμα του μοντέλου θα γίνει τον Απρίλιο του 2023, με τη νέα M2 να είναι το τελευταίο M μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης χωρίς κάποια ηλεκτρική υποβοήθηση. Πιο συγκεκριμένα, οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτω από το καπό θα υπάρχει ο κινητήρας και τα φρένα της M4, ενώ θα δανειστεί από τη μεγαλύτερη σπορ “αδερφή” και το xDrive σύστημα τετρακίνησης.

Το γερμανικό σπορ μοντέλο θα κινείται από 3,0-λιτρο (S58) twin-turbo κινητήρα, που θα αποδίδει 420-460 άλογα με 550 Nm ροπής. Αυτός θα συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο, είτε με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται στον πίσω άξονα, μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ενεργού M διαφορικού.

Τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα σχεδόν 285 χλμ/ώρα. Διαθέτει ζάντες 19″ ή 20″, οροφή από ανθρακονήματα, M carbon bucket καθίσματα οδηγού και συνοδηγού.

Η νέα M2 θα είναι διαθέσιμη με νέα χρώματα, όπως το Zandvoort Blue, το Toronto Red, το Brooklyn Grey και το Black Sapphire. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο San Luis Potosi στο Μεξικό, εκεί όπου κατασκευάζεται ήδη η 2-Series Coupe.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό