20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αυτή είναι η κάσκα μικτής πραγματικότητας του τεχνολογικού κολοσσού (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το WWDC 2023, η ετήσια παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών της Apple, βρίσκεται σε εξέλιξη με τον τεχνολογικό γίγαντα να παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη κάσκα της και παράλληλα να ανακοινώνει μια σειρά νέων υπολογιστών καθώς και αναβάθμιση σε όλες τις συσκευές της τόσο σε τεχνολογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο νέων εφαρμογών και υπηρεσιών.

Όσον αφορά τον μεγάλο πρωταγωνιστή, την κάσκα, η Apple παρουσίασε μια συσκευή μικτής πραγματικότητας. Η κάσκα ονομάζεται Vision Pro και συνδυάζει όπως φημολογούνταν τις τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας δίνοντας στους χρήστες μια μοναδική εμπειρία για παίζουν βιντεοπαιχνίδια, να βλέπουν ταινίες ή όποιο άλλο τηλεοπτικό θέαμα θέλουν (π.χ. ένα αθλητικό γεγονός) σε εικονικές οθόνες το μέγεθος αλλά και το περιβάλλον μέσα στο οποίο τις τοποθετούν να είναι επιλογής των χρηστών. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μια εικονική κινηματογραφική αίθουσα με ανάλογα μεγάλη οθόνη για να απολαύσει μια ταινία και υποστηρίζει και προβολή ταινιών 3D. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε συνεργασία της Disney και του κινηματογραφικού και τηλεοπτικού της κόσμου με τo Vision Pro.

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν με την κάσκα δημιουργικές δραστηριότητες, να γυμνάζονται και φυσικά να περιηγούνται στον κυβερνοχώρο, να χρησιμοποιούν τα social media αλλά και χρησιμοποιούν δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, βιντεοκλήσεις, χρήση χαρτών κ.α. Ο χρήστης μπορεί να ελέγχει την κάσκα όχι με χειριστήριο αλλά με οπτικές εντολές ή με κινήσεις των χεριών. Η κάσκα μπορεί να δημιουργήσει ένα εικονικό γραφείο για τον χρήστη επιτρέποντας να εργαστεί όπου βρίσκεται σαν να βρισκόταν στο φυσικό του χώρο του γραφείου του και με περισσότερες επιλογές όσον αφορά την χρήση οθονών και υπηρεσιών. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί το εικονικό γραφείο χωρίς να χάνει επαφή με το φυσικό  χώρο στον οποίο βρίσκεται και έτσι να αλληλεπιδρά με όσους βρίσκονται εκεί χωρίς να χρειάζεται να βγάλει την κάσκα. Ο χρήστης της κάσκας μπορεί επίσης να καταγράφει εικόνες και βίντεο και να τα μοιράζεται μέσω των εφαρμογών που την συνοδεύουν.

H Apple κάνει λόγο για την υψηλότερη ποιότητα εικόνας που υπάρχει σε τέτοιου είδους κάσκες. Η τιμή του Reality Pro αγγίζει τα 3,5 xιλιάδες δολάρια και θα οι πωλήσει θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2024.Παρουσιάστηκαν επίσης πολύ ισχυρά νέα μοντέλα επιτραπέζιων υπολογιστών, ανασχεδιασμός της οθόνης του έξυπνου ρολογιού της Apple, του tablet της Apple, των ακουστικών AirPods καθώς και δεκάδες νέες μικροεφαρμογές (widgets), εφαρμογές και υπηρεσίες για όλα τα προϊόντα της εταιρείας και ειδικά για τα iPhone.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό