18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυτή είναι η «αγωνιστική» έκδοση του Toyota Prius

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota παρουσίασε το Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition, ένα πρωτότυπο που δείχνει μια σπορ και αεροδυναμική εκδοχή του Prius.
Το Prius Centennial GR Edition έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στην 100ή επέτειο του αγώνα αντοχής Le Mans και θέλει να αναδείξει την φυσική συνέχεια της υβριδικής τεχνολογίας των αυτοκινήτων παραγωγής και εκείνης που χρησιμοποιεί η Gazoo Racing στα καθαρόαιμα αγωνιστικά του Πρωταθλήματος Αντοχής.

Το σπορ πρωτότυπο Prius διαθέτει ένα ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο, που περιλαμβάνει εμπρός προφυλακτήρες, ένα splitter, πλευρικές ποδιές, μια μεγάλη πίσω πτέρυγα και έναν μεγάλο διαχύτη.
Το τμήμα επιδόσεων της Toyota έχει προσθέσει ένα καπό από ανθρακονήματα και φώτα LED τεσσάρων σημείων εμπνευσμένα από το αγωνιστικό αυτοκίνητο GR010 Hybrid.
Φοράει ζάντες RAYS 18 ιντσών, με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S 235/50 R18, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και αναβαθμισμένη, πιο σπορτίφ ανάρτηση.

Αν και δεν είναι σαφές αν θα παραχθεί ένα GR Prius σε έκδοση δρόμου, ο νέος πρόεδρος της Toyota, Koji Sato, έχει υποσχεθεί περισσότερα αυτοκίνητα GR. Οπότε γιατί όχι και ένα σπορ υβριδικό Prius.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό