23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτή είναι η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού MG Cyberster

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Απρίλιο του 2021 η MG παρουσίασε το Cyberster concept και στις αρχές του περσινού Μαΐου η βρετανική -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εταιρία ανακοίνωσε μια crowdfunding καμπάνια, ζητώντας τουλάχιστον 50 εκατ. γουάν (6,42 εκατ. ευρώ) προκειμένου να ξεκινήσει την ανάπτυξη της έκδοσης παραγωγής, ποσό που τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει.

Πρόσφατα διέρρευσαν από το γραφείο ευρεσιτεχνίας και πατεντών της Κίνας φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τη σχεδίαση του αυτοκινήτου στην παραγωγική του μορφή. Το roadster δεν φέρει τα διακριτικά της βρετανικής εταιρίας, αλλά τα περισσότερα στιλιστικά του στοιχεία είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένα από το Cyberster concept, που είδαμε στην έκθεση της Σαγκάης του 2021.

Η έκδοση παραγωγής του Cyberster δεν είναι τόσο “κραυγαλέα” όσο του φανταχτερού concept, αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα τα εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά και αναλογίες. Ξεκινώντας από τις τελευταίες, το μοντέλο παραγωγής έχει μεγαλύτερους μπροστινούς και πίσω προβόλους, τροχούς μικρότερης διαμέτρου και ψηλότερο παρμπρίζ. Ωστόσο, φαίνεται αρκετά “σέξι”, ακόμη και με την προσθήκη της μαλακής οροφής, που το κάνει λιγότερο εξωτικό από το πρωτότυπο, το οποίο δεν είχε καθόλου οροφή.
Τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι τοποθετημένα στα φτερά, αλλά η σχεδίαση του προφυλακτήρα μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο με τις εισαγωγές να σχηματίζουν ένα “χαμόγελο”. Το splitter συνδέεται οπτικά με την προέκταση του μαρσπιέ στο προφίλ και τον διπλό διαχύτη στο πίσω μέρος. Εκεί, συναντάμε την πιο προφανή σχεδιαστική σύνδεση με το Cyberster concept, τα πίσω φώτα σε σχήμα βέλους.

Οι προετοιμασίες για την παραγωγή βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με την MG να αναφέρει ότι το σπορ αυτοκίνητο θα ακολουθήσει τις αρχές της “υψηλής αποκατάστασης, συνδημιουργίας και μεγάλης ταχύτητας”. Δεν έχει γίνει γνωστή οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης. με το πρωτότυπο να διέθετε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό