27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Αυτές είναι οι 7 χώρες που οι λάτρεις του καλού φαγητού πρέπει να επισκεφτούν – Η θέση της Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ταξίδι σε μια άλλη χώρα και η γνωριμία με μία διαφορετική κουλτούρα, βιώνεται με όλες τις αισθήσεις. Με αυτά που θα δεις, με τη μουσική που θα ακούσεις, με τις μυρωδιές και φυσικά με αυτά που θα γευτείς. Είναι αλήθεια ότι το φαγητό είναι αναπόσπαστο στοιχείο του ταξιδιού.

Υπάρχουν βέβαια και οι πιο καλοφαγάδες ταξιδιώτες, που θέτουν τη γεύση στο επίκεντρο της εμπειρίας τους σε έναν άλλο τόπο. Με βάση τις κριτικές αυτών, συγκεντρώσαμε την πρώτη επτάδα των χωρών που οι λάτρεις του καλού φαγητού πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν.

Ιταλία

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Ιταλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Κάθε επίσκεψη στη γειτονική χώρα μπορεί να οδηγήσει σε νέες γαστρονομικές απολαύσεις.

Σύμφωνα με το Insider Monkey, το ιταλικό φαγητό ξεχωρίζει για τα υψηλής ποιότητας υλικά και τα απλά, αλλά γευστικά πιάτα. Επιπλέον, η χρήση του ελαιόλαδου στη μαγειρική είναι μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με άλλα λιπαρά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες.

Ποια είναι τα τρία καλύτερα πράγματα για φαγητό στην Ιταλία; Το A Nomad’s Passport τα κατατάσσει με αυτή τη σειρά: πίτσα, gelato και ζυμαρικά.

Η πίτσα δύσκολα θα σε «προδώσει» είτε μιλάμε για την κλασσική Μαργαρίτα είτε για μία οποιαδήποτε άλλη με τοπικά υλικά. Έπειτα, υπάρχει το gelato παγωτό, κρεμώδες, πλούσιο και διαθέσιμο σε ατελείωτες γεύσεις. Τέλος, τα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά ολοκληρώνουν τη γαστρονομική τριπλέτα, είτε μιλάμε για ένα απλό σπαγγέτι είτε για μια απολαυστική καρμπονάρα.

Μεξικό

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το Μεξικό βρίσκεται στο νούμερο 2 της λίστας μας. Από τα τάκος στο δρόμο μέχρι τα πεντανόστιμα τοπικά πιάτα, υπάρχει κάτι που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο.

Σύμφωνα με το A Nomad’s Passport, τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν chilaquiles (τσιπς τορτίγια με πικάντικη σάλσα και αυγά), empanadas (τηγανητά τάκος γεμιστά με κρέας και λαχανικά), sopa de lima (σούπα λάιμ με κοτόπουλο και αβοκάντο) και το εμβληματικό tacos al pastor (χοιρινό κρέας μαριναρισμένο με κρεμμύδια, κόλιανδρο και ανανά).

Η μεξικάνικη κουζίνα κατακλύζει τον κόσμο, με την αγορά τροφίμων της να αναμένεται να φτάσει τα 113,85 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026. Σύμφωνα με τον Insider Monkey, δεν είναι περίεργο ότι το Μεξικό είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για καλοφαγάδες. Το 2010 η UNESCO πρόσθεσε τη μεξικάνικη κουζίνα στον κατάλογο της παγκόσμιας Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ταϊλάνδη

Στάση στην άλλη πλευρά του πλανήτη, στην Άπω Ανατολή. Η Ταϊλάνδη βρίσκεται στην τρίτη θέση και η γαστρονομία της αποτελεί μία πανδαισία από διαφορετικές γευστικές κουλτούρες.

Στο Βορρά της χώρας, η κουζίνα είναι επηρεασμένη από την Καμπότζη και το Λάος και είναι λιγότερο πικάντικη σε σχέση με τα πιάτα του Νότου. Το φαγητό της Βόρειας Ταϊλάνδης είναι το όνειρο ενός καλοφαγά και είναι προσιτό σε κάθε τσέπη. Η Travel Curator προτείνει το χαρακτηριστικό khao soi, ένα πλούσιο πιάτο με νούντλς και γάλα καρύδας αλλά και το ρύζι με γάλα καρύδας και μάνγκο.

Αν θέλετε αυθεντικό ταϊλανδέζικο φαγητό στην Μπανγκόκ, κατευθυνθείτε στα κρυφά σημεία όπου πηγαίνουν οι ντόπιοι. Το A Nomad’s Passport συνιστά να μην παραλείψετε το street food. Μία λίστα με προτάσεις:

Pad Thai – Τηγανιτά νουντλς ρυζιού με αυγά, τόφου, γαρίδες ή κοτόπουλο, με φιστίκια και λάιμ.Tom Kha Gai – Πικάντικη σούπα κοτόπουλου καρύδας από τη Βόρεια Ταϊλάνδη.Πράσινο Κάρυ – Πράσινα ζυμαρικά τσίλι, γάλα καρύδας με τρυφερό κοτόπουλο ή γαρίδες. Ελλάδα

Επιστροφή σπίτι. Ναι, η Ελλάδα είναι στην τέταρτη θέση των ταξιδιωτών foodies, στις χώρες που πρέπει να επισκεφτείς για το φαγητό τους. Τι είναι αυτά που ξεχωρίζουν οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο; Τη χωριάτικη σαλάτα φυσικά, το σαγανάκι με μέλι, το γύρο σουβλάκι ως street food αλλά και το «εμβληματικό», όπως λένε χαρακτηριστικά, τζατζίκι.

Επίσης στις επιλογές που προτείνουν οι ταξιδιωτικοί ιστότοποι είναι το φρέσκο ψάρι από τις ελληνικές θάλασσες, ενώ σημειώνουν τα ελληνικά βότανα όπως η ρίγανη, ο βασιλικός και το θυμάρι και ορισμένοι εγκωμιάζουν το μαγειρικό μείγμα κρεάτος, ελαιόλαδου και βοτάνων που καταλήγει σε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.

Ισπανία

Στην τέταρτη θέση της λίστας, μια ακόμα χώρα-εκπρόσωπος της μεσογειακής διατροφής, η Ισπανία.

Το Travel Curator αποκαλεί την παραθαλάσσια ισπανική πόλη Σαν Σεμπαστιάν τον καλύτερο γαστρονομικό προορισμό στην Ευρώπη, με τα περισσότερα αστέρια Michelin ανά τετραγωνικό μίλι από οπουδήποτε αλλού.

Η παραθαλάσσια τοποθεσία του προσφέρει άφθονα φρέσκα θαλασσινά όπως γαρίδες, μπακαλιάρο και καλαμάρι. Ξεχωρίζουν τα Pintxos, λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς που σερβίρονται ως σουβλάκια. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τους τοπικούς μηλίτες.

Κανένα ταξίδι στην Ισπανία δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς να απολαύσετε την παέγια, ένα αρωματικό πιάτο που περιέχει ρύζι με σαφράν και παρασκευάζεται παραδοσιακά με κοτόπουλο, θαλασσινά ή ένα νόστιμο μείγμα και των δύο.

Και ενώ η παέγια κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας, ένας συντάκτης από το A Nomad’s Passport ονειρεύεται τα τάπας (μικρά πιάτα φαγητού) στη Σεβίλλη και το εμβληματικό papas arrugadas con mojo στα Κανάρια Νησιά -πατάτες με κρούστα αλατιού σερβιρισμένες με πικάντικη σάλτσα mojo. Αυτά τα πιάτα είναι καθρέφτης της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς της Ισπανίας.

Γαλλία

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Γαλλία και κάπως έτσι ολοκληρώνεται η μεσογειακή «dream team» του καλού φαγητού.

Μιλάμε βέβαια για έναν γαστρονομικό «γίγαντα» με περισσότερα από 2.000 εστιατόρια με πέντε αστέρια Michelin.

Γνωστή για τις άψογες τεχνικές της και τους παγκοσμίου φήμης σεφ, η Γαλλία συνεχίζει να θέτει τα πρότυπα στο εξαιρετικό φαγητό.

Σύμφωνα με το Insider Monkey, η αφοσίωση της χώρας στην ποιότητα και την παράδοση εδραιώνει τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο, καθιστώντας την απαραίτητη στάση για κάθε γκουρμέ ταξιδιώτη.

Τι να ξεχωρίσει κανείς; Το υπέροχο τυρί και το κρασί; Τη μπαγκέτα και το κρουασάν; Ορισμένοι προτείνουν να δοκιμάσει κανείς τα λιγότερα γνωστά, «προσγειωμένα» αλλά πεντανόστιμα πιάτα, την κασουλέτα, το ποτοφό (Pot-au-feu). Άλλοι πάλι προτρέπουν να μην ξεχάσει κάποιος να δοκιμάσει τα υπέροχα γλυκά μακαρόν.

Ινδία

Η λίστα μας ολοκληρώνεται με την Ινδία στην έβδομη θέση. Έναν παράδεισο εξωτικών γεύσεων.

Οι πολυσύχναστοι δρόμοι στο Νέο Δελχί είναι το μέρος που θα λατρέψουν όσοι προτιμούν το street food, ξεχωρίζουν όμως και τα γοητευτικά καφέ του. Ξεκινήστε με ένα πικάντικο μάσαλα τσαγιού, προτού «βουτήξετε» σε δημοφιλή φαγητά του δρόμου, όπως το aloo chaat, το jalebis και το chole kulche.

Για καλύτερη εμπειρία, οι Travel Curators προτείνουν να παραμείνετε σε πολυσύχναστα σημεία ή να συμμετάσχετε σε μια γαστρονομική περιήγηση στο Δελχί.

Το A Nomad’s Passport υποστηρίζει ότι η Ινδία είναι απαραίτητη για όσους αγαπούν τις ζωντανές, αυθεντικές γεύσεις. Από κοτόπουλο tandoori και κρεμώδες κοτόπουλο βουτύρου μέχρι χορταστικά dal και πικάντικα τσάτνεϊ, υπάρχουν ατελείωτες επιλογές.

Η Ινδία αξίζει ένα γαστρονομικό βραβείο για την παρασκευή χορτοφαγικών πιάτων τόσο νόστιμα όσο και διαφορετικά. Από τα θαλασσινά της Γκόα μέχρι τα πλούσια σε καρύδα πιάτα με κάρι της Κεράλα, οι τοπικές γεύσεις είναι πάρα πολλές και ζωντανές, γράφει το CNN.

Καλά γευστικά ταξίδια!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό