24.8 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Αυτά είναι τα σχολικά βιβλία που αλλάζουν τη νέα χρονιά – Ποιες τάξεις αφορούν

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέες αλλαγές έρχονται στη νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καθώς πρόκειται να αντικατασταθούν κάποια από τα συγγράμματα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, για τη νέα σχολική χρονιά 2024 – 2025, επτά βιβλία πρόκειται να αλλάξουν. Συγκεκριμένα, τα πέντε από τα επτά αφορούν στις τάξεις του Λυκείου και από ένα σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Οι αλλαγές πρόκειται να εφαρμοστούν από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Τα βιβλία είναι τα εξής:

Δημοτικό

Γλώσσα (ΤΕΥΧΟΣ 1) της Ε΄ τάξης

Γυμνάσιο

Η Μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον Σύγχρονο κόσμο της Γ’ τάξης

Λύκειο

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – Μάθημα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής (Γενικά Λύκεια Γ’ Λυκείου – Εσπερινά) Λατινικά (ΤΕΥΧΟΣ Α’) – Μάθημα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών (Γενικά Λύκεια Β’ Λυκείου – Εσπερινά) Ορθόδοξη πίστη και λατρεία – Μάθημα Γενικής Παιδείας (Γενικά Λύκεια Α’ Λυκείου – Εσπερινά), ΕΠΑΛ-Μάθημα Γενικής Παιδείας (Α ΕΠΑΛ,Α ΕΠΑΛ.ΕΣΠ) Χριστιανισμός και Θρησκεύματα – Μάθημα Γενικής Παιδείας (Γενικά Λύκεια Β’ Λυκείου – Εσπερινά) Χριστιανισμός και σύγχρονος κόσμος – Μάθημα Γενικής Παιδείας (Γενικά Λύκεια Γ’ Λυκείου – Εσπερινά) Νέο μάθημα στην Α ‘ Λυκείου το 2025

Παράλληλα, ένα νέο μάθημα έρχεται να προστεθεί στην εκπαιδευτική ύλη των μαθητών του Λυκείου από τη σεζόν 2025-2026. Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του ΟΕΕ.

Συγκεκριμένα, εισάγεται νέο μάθημα Οικονομίας στην Α’ Λυκείου από τον Σεπτέμβριο του 2025. Πρόκειται για πάγιο αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) για αύξηση των ωρών των οικονομικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο ικανοποιεί ο υπουργός.

«Πάγιο αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος είναι να αυξηθούν οι ώρες των οικονομικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα γίνει αυτό από τον Σεπτέμβριο του 2025. Πρόκειται για ένα δίωρο μάθημα το οποίο θα αφορά τις βασικές οικονομικές έννοιες και θα διδάσκεται στην Α’ Λυκείου», ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό