16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυστραλοί αγρότες βρήκαν συντρίμμια από διαστημόπλοιο της SpaceX στις φάρμες τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μικ Μάινερς, Αυστραλός κτηνοτρόφος στην απομακρυσμένη περιοχή Σνόουι Μάουντενς δεν πίστευε στα μάτια του. Πηγαίνοντας στη φάρμα του αντίκρυσε ένα τεράστιο κομμάτι από κάτι που έμοιαζε πολύ με διαστημόπλοιο. ΚΕίχε ακούσε έναν δυνατό κρότο και αρχικά καθώς κατευθυνόταν στο σημείο νόμιζε ότι έχει πέσει ένα τεράστιο δέντρο. Κάτι αντίστοιχο βρήκε μπροστά του και ο Τζοκ Γουάλας, άλλος αγρότης της περιοχής. 

Ο Μπραντ Τάκερ, αστροφυσικός στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, ήταν ο πρώτος που συνειδητοποίησε πως η ώρα και ο τόπος όπου έπεσαν τα συντρίμμια συνέπεσαν με την επανείσοδο διαστημικού σκάφους της SpaceX στην ατμόσφαιρα της Γης, περίπου 20 μήνες μετά την εκτόξευσή του, τον Νοέμβριο του 2020.   

Η Διαστημική Υπηρεσία της Αυστραλίας επιβεβαίωσε τελικά ότι τα διαστημικά συντρίμμια που έπεσαν στις αυστραλιανές φάρμες ανήκουν όντως σε διαστημόπλοιο του Έλον Μασκ. Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να έρχεται σε επαφή με την αμερικανική υπηρεσία και τις τοπικές αρχές για τη διαχείριση της κατάστασης. Κάλεσε όσους ανθρώπους εντοπίσουν άλλα ύποπτα συντρίμμια να μην επιχειρήσουν να τα πιάσουν και να τα χειριστούν με τον όποιο τρόπο. 

Ο Τάκερ εκτιμά ότι  περισσότερα συντρίμμια να εμφανιστούν «τις επόμενες εβδομάδες, μήνες έως και χρόνια».

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό