22.3 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Αυστραλία: Viral εικόνα του «αποκεφαλισμένου» Κάρολου – Δεύτερη επίθεση από γέροντες ιθαγενείς

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον γύρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης έκανε μια γελοιογραφία που μοιράστηκε η γερουσιαστής Λίντια Θορπ στην οποία απεικονίζεται ο βασιλιάς Κάρολος αποκεφαλισμένος. 

Η Θορπ προχώρησε στην ανάρτηση αυτή λίγες ώρες αφού απομακρύνθηκε από το Αυστραλιανό κοινοβούλιο μετά τη φραστική επίθεση που έκανε στον βρετανό μονάρχη κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής τους στη χώρα.

«Δεν είσαι ο βασιλιάς μας. Δεν είσαι κυρίαρχος μας. Κατέστρεψες τη γη μας» φώναζε συνέχεια η Θορπ ενώ συνέχισε κατηγορώντας τον Κάρολο «διέπραξε γενοκτονία κατά του λαού μας».

Μάλιστα προέτρεψε τον βασιλιά να διαπραγματευτεί μια συνθήκη μεταξύ των Αυτόχθονων της Αυστραλίας και της κυβέρνησης. 

Μόλις άρχισε να κοπάζει η τρικυμία που προκάλεσε, η ίδια επέστρεψε για να ρίξει μπουρλότο στην υπόθεση αναρτώντας την εν λόγω εικόνα. 

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να ζητήσουν την παραίτησή της από το αξίωμα ενώ άλλοι ζήτησαν απευθείας από την κυβέρνηση να την καθαιρέσει για τους υβριστικούς χαρακτηριστμούς που όπως υποστήριξαν «δεν αντιπροσωπεύουν τον Αυστραλιανό λαό».

Παράλληλα, ο πατέρας της, μιλώντας στο Sky News δήλωσε έκπληκτος από τη στάση της κόρη του, σημειώνοντας ότι η οικογένεια έχει Βρετανικές και Ιρλανδικές ρίζες ενώ καμία σχέση δεν έχουν με τους Αβορίγινες της Αυστραλίας.

Δεύτερη αποδοκιμασία του Καρόλου σε μια μέρα

Ο Κάρολος συνέχισε το ταξίδι του στην Αυστραλία και παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο Σίδνεϊ στην οποία συναντήθηκε με μέλη των οργανώσεων προστασίας των ιθαγενών λαών της χώρας.

Εκεί, βρέθηκε πάλι αντιμέτωπος με αρνητικά σχόλια καθώς ακτιβιστές, υπέρμαχοι των αυτόχθονων λαών του επιτέθηκαν φραστικά αμφισβητώντας την υπεροχή της βρετανικής μοναρχίας στην Αυστραλία.

Όταν ο Κάρολος συνάντησε γέροντες αυτόχθονες στο Εθνικό Κέντρο Αριστείας των Ιθαγενών (NCIE), ένας του είπε ότι μοναδικός τους στόχος ήταν η «κυριαρχία».

Ο βασιλιάς Κάρολος στην Αυστραλία / Reuters

Ο βασιλιάς Κάρολος στην Αυστραλία / Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό