22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυστραλία: 14 ώρες πτήσης με μία τρύπα στην άτρακτο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια μεγάλη τρύπα στο πλάι του αεροπλάνου, ανακάλυψαν με έκπληξη οι επιβάτες πτήσης EK450 της Emirates  αφότου ωστόσο είχαν επιβιβαστεί  με ασφάλεια στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. 

Σύμφωνα με τον Independent , το περιστατικό σημειώθηκε στην πτήση την 1η Ιουλίου. Το Airbus A380 πετούσε για σχεδόν 14 ώρες από το Ντουμπάι. 

Ένας επιβάτης, είπε στην Courier Mail της Αυστραλίας ότι άκουσε έναν ανησυχητικό θόρυβο περίπου 45 λεπτά μετά την απογείωση. «Ακούστηκε ένας κρότος και ένιωσα το τράνταγμα στα πόδια μου» είπε

Emirates A380 flies from Dubai to Brisbane with a hole in its fuselage after being damaged on takeoff from a blown tyre. The aircraft is still on the ground in Brisbane following the incident. pic.twitter.com/CwoMJKaL2L

— Breaking Aviation News & Videos (@aviationbrk) July 2, 2022

Επικαλούμενος την Aviation Herald , η Independent ανέφερε ότι οι πιλότοι της πτήσης επικοινώνησαν με τον Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του Μπρίσμπεϊν λίγο πριν προσγειωθούν για να αναφέρουν ότι υποψιάζονταν ότι είχαν σκάσει λάστιχο κατά την απογείωση και ζήτησαν να τους συναντήσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στις προσγείωση. 

Εκπρόσωπος της Emirates ενημέρωσε ότι το Airbus A380 καθηλώθηκε στο έδαφος, αλλά ισχυρίστηκε  ότι η τρύπα δεν είχε καμία επίδραση στην άτρακτο, το πλαίσιο ή τη δομή του αεροσκάφους.

Μετά από εκτεταμένο έλεγχο, οι επιθεωρητές ανακάλυψαν μία αποκολλημένη βίδα στο πτερύγιο, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό εάν τα δύο περιστατικά σχετίζονται μεταξύ τους.

 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό