22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυστραλία: Τεράστια τρύπα εμφανίστηκε ξαφνικά στο έδαφος

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα μέσα της νύχτας την Πέμπτη (10 Ιουνίου), το έδαφος κοντά στην τουριστική πόλη Robe της Νότιας Αυστραλίας ξαφνικά υποχώρησε . Οι ντόπιοι ξύπνησαν για να βρουν μια τεράστια καταβόθρα, περίπου 12 μέτρων σε διάμετρο, είχαν ανοίξει κατά μήκος της γραφικής ακτής του Ασβεστόλιθου – και οι πολίτες καλούνται τώρα να απομακρυνθούν από το μέρος, υπό το φόβο ότι η τρύπα θα μπορούσε να καταρρεύσει ακόμη περισσότερο, αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων ABC.

«Δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα », δήλωσε ο James Holyman, διευθύνων σύμβουλος του περιφερειακού συμβουλίου της Robe, στο ενημερωτικό δίκτυο ABC. «Ίσως να οφείλεται στα χτυπήματα από τα μεγάλα κύματα του Νότιου Ωκεανού»

Η ακτή Limestone της Αυστραλίας, που η ύπαρξη της εκτιμάται άνω των 200.000 ετών, αντιμετωπίζει σημαντική διάβρωση από τα συνεχή κύματα αλμυρού νερού που χτυπούν στις άκρες της, αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο, επίσης, δήλωσε ο Patrick Hesp, ειδικός στις ακτές του Πανεπιστημίου Flinders στην Αδελαΐδα. Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις και οι αναταράξεις των ωκεανών πιθανότατα συνέβαλαν στην εμφάνιση της καταβόθρας, είπε ο Hesp.

Πηγή: Livescience

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό