Home Κορονοϊός • Κοροναϊός Αυστραλία: Μειώνονται τα κρούσματα – Αίρονται τα lockdown σε κάποιες πολιτείες

Αυστραλία: Μειώνονται τα κρούσματα – Αίρονται τα lockdown σε κάποιες πολιτείες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας ανέφερε μείωση στα καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού, μετά από δύο ημέρες με ρεκόρ λοιμώξεων μέσα στο 2021, καθώς αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους του Σίδνεϊ να ακολουθήσουν τους κανόνες, ώστε να αρθεί το lockdown την επόμενη εβδομάδα.

Η πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας κατέγραψε 16 νέες μολύνσεις COVID-19 το Σάββατο, από τις οποίες 13 είχαν ήδη απονομωθεί. Αυτό αποτελεί μια μείωση από τις 35 νέες λοιμώξεις την Παρασκευή – τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων μέχρι στιγμής φέτος για αυτό το κράτος – και 31 την Πέμπτη.

«Ενώ οι αριθμοί μια μέρα στην άλλη είναι πολύ ενθαρρυντικοί, γνωρίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να ανακάμψουν. Οι επόμενες μέρες είναι απολύτως κρίσιμες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός της ΝΝΟ Γκλάντις Μπερετζικλιάν.

Η Αυστραλία έχει καταφέρει να διαχειριστεί την πανδημία καλύτερα από πολλά άλλα κράτη λόγω αυστηρών μέτρων, γρήγορης ανίχνευσης επαφών και σκληρών κανόνων κοινωνικής απόστασης. Ωστόσο, το ξέσπασμα της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκαλέσει ανησυχία στις αρχές εν μέσω μιας αργής εθνικής εμβολιαστικής εκστρατείας με τρεις πολιτείες να μπαίνουν σε lockdown.

Το Σίδνεϊ, η πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας και το ένα πέμπτο του 25 εκατομμυρίου πληθυσμού της Αυστραλίας, έχει πληγεί ιδιαίτερα από την τελευταία έξαρση της ινδικής μετάλλαξης. 

«Εάν οι άνθρωποι κάνουν το σωστό, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βγούμε από το lockdown», είπε η Μπερετζικλιάν.

Τρεις από τα κρούσματα της Νέας Νότιας Ουαλίας εντοπίστηκαν στο γηροκομείο SummitCare στο Baulkham Hills του Σίδνεϊ, αλλά οι κάτοικοι εμβολιάστηκαν πλήρως και εμφανίζουν μόνο ήπια συμπτώματα, ανέφερε το ίδρυμα σε δήλωση που κυκλοφόρησε στον τοπικό τύπο.

Αλλού στην Αυστραλία, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του Queensland, Μπρίσμπεϊν, βγήκαν μετά από σχεδόν μια εβδομάδα lockdown, καθώς η πολιτεία κατέγραψε μόνο μία νέα λοίμωξη που αποκτήθηκε τοπικά.

Το Περθ, πρωτεύουσα της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας, ήρε το lockdown του την Παρασκευή το βράδυ, αλλά οι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ μέχρι την Τρίτη. Η Μελβούρνη, πρωτεύουσα της Βικτώριας, κατέγραψε μηδενικά περιστατικά για σχεδόν μία εβδομάδα μετά από την καραντίνα τριών εβδομάδων τον Ιούνιο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version