15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην επίθεση της Τουρκίας στον Νίκο Δένδια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο απαντά η Αθήνα στην επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προσωπικά κατά του Νίκου Δένδια τον οποίο η Άγκυρα εγκαλεί για λαϊκίστικους ισχυρισμούς και αντιτουρκικές δηλώσεις.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάνδρος Παπαϊωάννου τονίζει ότι ο κ. Δένδιας εκφράζει τις πάγιες θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με ψυχραιμία και νηφάλια, αποφεύγοντας επιμελώς οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά σε αξιωματούχους άλλων χωρών, ως είθισται στην διπλωματική πρακτική.

«Είναι πραγματικά λυπηρό ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας παραβαίνει  αυτόν τον απαράβατο κανόνα και εκτοξεύει αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων άλλων χωρών, όπως του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Χαρακτηρίζει επίσης οξύμωρο το γεγονός ότι ενώ συστηματικά κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας απειλούν ευθέως την Ελλάδα και αμφισβητούν ακόμη και την εδαφική κυριαρχία της, η Άγκυρα εγκαλεί τη χώρα μας για «προκλητικές δηλώσεις  και ενέργειες».         

Αναφορικά με τις μονομερείς αιτιάσεις που αναφέρονται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η Αθήνα τις απορρίπτει εν τω συνόλω τους.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να οικοδομεί τις σχέσεις της με γειτονικές και άλλες χώρες στο πλαίσιο του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας και καλεί όσες χώρες της περιοχής δεν το έχουν ήδη πράξει, να σεβαστούν τους θεμελιώδεις αυτούς κανόνες, αντί να τους καταπατούν σε καθημερινή βάση», τονίζει ο Έλληνας διπλωμάτης.

Αναφέρει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει τις συμμαχικές και εταιρικές της σχέσεις, οι οποίες έχουν καθαρά αμυντικό χαρακτήρα, δεν προβαίνει σε καμία παράνομη μονομερή διεκδίκηση και διατηρεί το νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα όπως αυτό προκύπτει από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό