19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αυστηρά μέτρα για τους θεατές

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που έπονται δεν θα έχουν καμία απολύτως σχέση με τις διοργανώσεις του παρελθόντος.

Αυστηρά μέτρα θα εφαρμοστούν στους θεατές που θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις που θα διεξάγονται τ΄ αγωνίσματα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, που περιμένουν από τον κόσμο να σεβαστεί τις αποφάσεις που έχουν παρθεί με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας. 

Με βάση τις εντολές που έχουν δοθεί, θ΄ απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ, οι εναγκαλισμοί, οι πανηγυρισμοί και τα… αυτόγραφα από τους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σέϊκο Χασιμότο, ήταν ξεκάθαρη στις τοποθετήσεις της τονίζοντας πως ο κόσμος θα πρέπει να ξεχάσει την «γιορτινή ατμόσφαιρα» στις εξέδρες, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των συμμετεχόντων, αλλά και των θεατών.

Από χθες (22/03) είναι γνωστό ότι ο μέγιστος αριθμός θεατών που θα παρακολουθούν δια ζώσης τους Αγώνες δεν θα υπερβαίνει τους 10.000, με την Χασιμότο να τονίζει: «Στην Ευρώπη, οι αθλητικοί χώροι είναι γεμάτοι. Δυστυχώς, ενδέχεται να μην μπορούμε να κάνουμε το ίδιο».

Οι φίλαθλοι, επίσης, θα πρέπει να πληρούν πολλές προϋποθέσεις για να τους επιτραπεί η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους. Σε όποιον η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 37.5 βαθμούς Κελσίου, κατά την διάρκεια δύο ξεχωριστών ελέγχων, δεν θα μπορεί να εισέλθει στο στάδιο, όπως και κάποιος που βήχει ή δεν φορά μάσκα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μάλιστα, δεν θα επιστρέφονται τα χρήματα που δαπάνησαν για ν΄ αγοράσουν τα εισιτήρια.

Ο κόσμος που θα βρίσκεται μέσα στα γήπεδα θα έχει το δικαίωμα να χειροκροτεί τις προσπάθειες των αθλητών, όχι, όμως, να πανηγυρίζει με αυτούς που θα βρίσκονται γύρω του, καθώς απαγορεύεται ρητά η άμεση επαφή μεταξύ των θεατών.

Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η προσπάθεια για ένα αυτόγραφο, όπως επίσης «να εκφράσουν λεκτική υποστήριξη», να κουνήσουν μια πετσέτα ή να συμμετάσχουν σε «οποιαδήποτε μορφή επευφημίας που ενδέχεται να δημιουργήσει πλήθος», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Στη διάρκεια των Αγώνων οι θεατές δεν θα μπορούν να καταναλώνουν αλκοόλ, κάτι που επιτρέπεται σε άλλες αθλητικές εκδηλώσεις που διεξάγονται αυτήν την περίοδο στην Ιαπωνία.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΟΕ «αυτή η απαγόρευση αποφασίστηκε για να μετριάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανησυχίες του κοινού», ενώ πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι μπορούν να αισθάνονται χαρά στις καρδιές τους. Προσπαθούμε πολύ να βρούμε έναν νέο τρόπο για να γιορτάσουμε».

Σύμφωνα με την Χασιμότο, αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες, «θα αναδείξουν τις αληθινές αξίες του Ολυμπιακού κινήματος», υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια, «ορισμένοι ανησυχούσαν» επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες «έγιναν τόσο μαζικοί».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό