22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξημένες πιέσεις με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Απώλειες 0,66% στις 861 καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις πολιτικές εξελίξεις να μην αφήνουν την αγορά ανεπηρέαστη. Πιέσεις άνω του 3% στην Coca Cola, 0.82% υποχωρούν οι τράπεζες, απώλειες και για τη ΔΕΗ.

Απώλειες και για Πειραιώς, Σαράντης, Λάμδα. Ανοδικά ΟΤΕ και Βιοχάλκο.

Ηχηρές παραιτήσεις με φόντο την υπόθεση Predator. Tην παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέων, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Νωρίτερα είχε παραιτηθεί και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, λόγω του «τοξικού κλίματος». 

Αρνητικά πρόσημα και στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τα εταιρικά κέρδη και περιμένουν μια βασική έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,3%, με τις μετοχές των μέσων ενημέρωσης να υποχωρούν κατά 1,3% ενώ οι τηλεπικοινωνίες σημείωσαν αύξηση 0,6%. Ήπια πτώση 0,18% για τον DAX.

Οι αγορές πέρασαν μια επιφυλακτική εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν σε μια σειρά από εταιρικά κέρδη. Ο ευρωπαϊκός δείκτης blue chip έκλεισε την προηγούμενη συνεδρίαση κλασματικά πάνω από την επίπεδη γραμμή.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε την Πέμπτη τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, ενώ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κορυφωθεί πάνω από το 13% τον Οκτώβριο και η οικονομία θα εισέλθει σε παρατεταμένη ύφεση το τέταρτο τρίμηνο.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, πιθανότατα θα προσφέρει ενδείξεις σχετικά με την πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι 258.000 θέσεις εργασίας έχουν προστεθεί τον Ιούλιο, από 372.000 τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Dow Jones. Η ανεργία αναμένεται να παραμείνει σταθερή στο 3,6%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό