22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Αύξηση σημείωσαν και οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ μειώθηκαν των βενζινοκίνητων
Αύξηση πωλήσεων σημείωσαν για άλλον έναν μήνα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα στην Ελλάδα, τα οποία κατέγραψαν συνολικό μερίδιο αγοράς 19,1%, σημειώνοντας αύξηση 2,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σχεδόν ένα στα πέντε αυτοκίνητα είναι πετρελαιοκίνητο. Αύξηση 1,6% σημείωσαν και οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά) καταλαμβάνοντας 9% επί του συνόλου των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν.
Αρνητικό πρόσημο πωλήσεων σημείωσαν τα οχήματα με καύσιμο την βενζίνη (-3,2%), τα υβριδικά (-0,6%) και τα οχήματα με φυσικό αέριο (-0,7%), ενώ οριακή αύξηση 0,1% σημείωσαν τα οχήματα με υγραέριο.
Η αγαπημένη κατηγορία των Ελλήνων παρέμεινε η κατηγορία «Β», καθώς ένα στα δύο αυτοκίνητα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Από αυτά περισσότερο από τα μισά είναι SUV. Επόμενη αγαπημένη κατηγορία είναι η κατηγορία «C» με συνολικό μερίδιο αγοράς 31%, ενώ ακολούθησε η κατηγορία Α με συνολικό μερίδιο 6,5%. Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 17,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό