26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Αυγενάκης: «Δεν μιλάμε για καμία ημερομηνία για τη Super League αυτή τη στιγμή»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη συνέντευξη που έδωσε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο υφυπουργός αθλητισμού ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ορισμένη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Super League – Όλες οι απαντήσεις που έδωσε γύρω από το ποδόσφαιρο.

Μεγάλη συνέντευξη, με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, έδωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Όπως ήταν λογικό, ρωτήθηκε για αρκετά ζητήματα που αφορούν το ποδόσφαιρο. Τόσο για τη Super League 1 όσο και για τις χαμηλότερες κατηγορίες. Όπως ξεκαθάρισε, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για πιθανή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, ενώ για το αν θα υπάρξει οριστική διακοπή σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο κρούσμα σε μια ομάδα, επεσήμανε πως είναι θέμα που θα επιληφθεί η κάθε διοργανώτρια αρχή και η υγειονομική επιτροπή που έχει συσταθεί.

«Αν απαιτηθεί τηλεδιάσκεψη με τη Super League και τις 14 ΠΑΕ είναι αυτονόητο ότι θα το κάνουμε άμεσα. Έχουμε στείλει από 15.000 μάσκες και γάντια μιας χρήσεως, αντισηπτικά και θερμόμετρα. Στείλαμε σήμερα στη Super League 1 οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για έναρξη επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το ενδιαφέρον όμως, είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η Super League 1 αιτήθηκε σταδιακή άρση μέτρων. Αντίστοιχο αίτημα έγινε και από ΠΣΑΠ. Έτσι, επιτρέπονται από αύριο οι Super League 1 Λιγκ 1 τα σχετικά πρωτόκολλα», είπε αρχικά ο Λευτέρης Αυγενάκης και πρόσθεσε:

«Σε καθημερινή βάση παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Η επανεκκίνηση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, αυτό είναι σαφές. Το πότε θα ξεκινήσει το κάθε άθλημα αποφασίζεται με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Τους ακούμε μέχρι τώρα και δεν χάσαμε».

Επίσης, σχολίασε: «Δεν γίνεται να έχουμε αστυνομικό σε κάθε γήπεδο. Είμαστε βέβαιοι ότι κανένας δεν θα ρισκάρει τις οικογένειες των μελών των ΠΑΕ. Η διοργανώτρια αρχή έχει την ευθύνη ελέγχου».

Αναφορικά με τη Super League 2 απάντησε: «Αναμένουμε τις αποφάσεις της Σούπερ Λιγκ 2 να αποφασίσει τι θέλει να κάνει, εδώ είμαστε. Εδώ είμαστε να αξιολογήσουμε τι συμβαίνει και τι πρέπει να διορθώσουμε. Θα εξαρτηθεί από την πορεία των πραγμάτων».

Σε ερώτηση που έγινε για το αν θα υπάρξει οριστική διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση κρούσματος, δόθηκαν οι εξής απαντήσεις:

Μαυρωτάς (ΓΓΑ): «Είναι θέμα της διοργανώτριας αρχής. Το επεξεργαζόμαστε».

Σαρόγλου (υγειονομική επιτροπή): «Μόλις παρουσιαστεί κρούσμα, θα γίνει η ιχνηλάτιση. Δεν θεωρώ πιθανό ότι θα δοθεί εντολή για διακοπή της λειτουργίας της εγκατάστασης».

Εξαδάκτυλος (υγειονομική επιτροπή): «Αν υπάρχουν πολλαπλά κρούσματα, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Θα πρέπει να έχουμε μια ψυχραιμία. Οι αθλητές είναι νέοι και υγιείς, και μπορεί να  περάσουν τη νόσο χωρίς να το αντιληφθούν».

Σε αυτό το σημείο, ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε: «Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια πίεση σε υπουργούς για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από τις ΠΑΕ. Αν έχει συμβεί είναι καταδικαστέο. Εμείς δεν πιέσαμε κανέναν να ολοκληρώσει ή να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα. Αυτή την ώρα δεν μιλάμε για καμία ημερομηνία. Είχαμε μια απόφαση του ΔΣ της Super League 1 και μια απόφαση του ΠΣΑΠ, τη συζητήσαμε και καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση. Αν στην πορεία δούμε ότι τα πράγματα δεν είναι καλά, εδώ είμαστε…. Μένουμε μακριά από την ένταση και κοιτάζουμε τη δουλειά μας».

Επιπλέον, ο υφυπουργός πρόσθεσε: «Δεν παρεμβαίνουμε εμείς σε κανένα όργανο, οι Ομοσπονδίες, οι Λιγκες θα αποφασίσουν τι είναι το καλύτερο να κάνουν, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα. Γι’ αυτό το λόγο περάσαμε αυτή τη διάταξη που την ακολούθησαν οι περισσότεροι εκ των ομολόγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για να συμπληρώσει κλείνοντας ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, ότι: «Ο ρόλος ο δικός μας είναι να βάλουμε το πλαίσιο. Για το ποιος θα πληρώνει τα τεστ, υπάρχουν κάποια που θα τα πληρώσουν οι ομάδες, η Πολιτεία θα αναλάβει τον περιοδικό έλεγχο και αν χρειαστεί να αυξήσουμε αυτά τα τεστ τότε θα δούμε πώς η ΓΓΑ μπορεί να συνδράμει».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό