22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυγή: Αχτίδα φωτός για τους εργαζόμενους – Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη καταβάλλονται οι μισθοί

Ειδήσεις Ελλάδα

Φως στο τούνελ στο οποίο έχουν μπει εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι της Αυγής φαίνεται να φάνηκε σήμερα, στη διάρκεια της διαδικτυακής συνέλευσης που πραγματοποίησαν οι απεργοί της εφημερίδας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει το καθημερινό φύλλο και για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr, στη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων παρενέβη ο διευθύνων σύμβουλος των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Νικόλτσιος και διαβεβαίωσε ότι τα οικονομικά προβλήματα θα ξεπεραστούν, καλώντας τους δημοσιογράφους να ξαναπιάσουν δουλειά για να είναι η εφημερίδα στα σημεία πώλησης την ερχόμενη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, από τη διοίκηση δόθηκε υπόσχεση για εξόφληση του επιδόματος αδείας μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, του μισθού Ιουλίου μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του μισθού του Αυγούστου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή πόροι που να προέρχονται από δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη των κομματικών μέσων ενημέρωσης.

Πάντως, η πλευρά της διοίκησης εμμένει στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, γεγονός που παραμένει σημείο αγεφύρωτης, όπως φαίνεται, διαφωνίας με τους εργαζόμενους.

Αλλά και στο «Κόκκινο» φαίνεται ότι το κλίμα ομαλοποιείται.

Αύριο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη συνέλευση των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού. Προηγήθηκε τριμερής συνάντηση στο ΣΕΠΕ (εργαζόμενοι-διοίκηση-Επιθεώρηση Εργασίας), ενώ εστάλη επιστολή στους εργαζόμενους από την Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία υπήρχε γραπτή δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό