28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ασύλληπτη Ρεάλ, «σκότωσε» την Μπάγερν με δύο γκολ του Χοσέλου και πάει τελικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολύ σκληρή για να «πεθάνει» η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι υποδέχθηκαν την Μπάγερν Μονάχου για τη ρεβάνς του 2-2, στα ημιτελικά του Champions League. Οι Βαυαροί είχαν ανοίξει το σκορ με τον Ντέιβις στο 68′, ωστόσο η Ρεάλ έδειξε το πόσο μεγάλη φανέλα έχει. Με δύο γκολ του Χοσέλου, στο 88′ και το 91′, η «βασίλισσα» έκανε την ανατροπή και με 2-1 πήρε την πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό την Ντόρτμουντ και θα διεκδικήσει το 15ο τρόπαιο της ιστορίας της στο Λονδίνο και το «Γουέμπλεϊ».

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 13′. Ο Βινίσιους έκανε σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά, ο Ροντρίγκο σούταρε από κοντινή απόσταση, ωστόσο ο Μάνουελ Νόιερ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.

Στο 28′ η Μπάγερν απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Χάρι Κέιν, έκανε ένα τρομερό δεξί σουτ εκτός περιοχής, ο Λούνιν όμως εκτινάχθηκε και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Τρομερή έμπνευση από τον Άγγλο, ο οποίος ξέρει πως να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, χωρίς να χρειαστεί πολλές ευκαιρίες.

Ο ρυθμός του πρώτου μέρους ήταν γρήγορος, αλλά μετά το σουτ του Κέιν, έλειπε η καλή τελική προσπάθεια μπροστά από τις δύο εστίες, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έδειχνε πως έχει τον έλεγχο.

Με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αλφόνσο Ντέιβις έκανε μία σέντρα σουτ στο 47′, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ρεάλ Μαδρίτης. Από κει και πέρα η Ρεάλ είχε αναλάβει δράση και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς.

Σατο 55′ ο Ροντρίγκο έκανε το σουτ από κοντινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 59′ (Ροντρίγκο) και το 60′ (Βινίσιους), ο Μάνουελ Νόιερ έκανε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις και έσωσε την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι πίεζαν να βρουν ένα γκολ, που θα τους έστελνε στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Παρά τις ευκαιρίες της «βασίλισσας», η Μπάγερν ήταν αυτή που χαμογέλασε. Στο 68′ ο Χάρι Κέιν άλλαξε το παιχνίδι αριστερά για τον Ντέιβις, εκείνος έκανε μία τρομερή κούρσα, «έκοψε» με το δεξί και με ένα σουτ… κεραυνό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 και το προβάδισμα των Βαυαρών.

Η Ρεάλ δεν έδειχνε διατεθειμένη να τα παρατήσει. Στο 71′ οι γηπεδούχοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Νάτσο, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε, μιας και είχε προηγηθεί φάουλ.

Στο 88′ ωστόσο, οι Μαδριλένοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Βινίσιους σούταρε εκτός περιοχής, ο φανταστικός μέχρι εκείνη τη στιγμή Νόιερ δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και στην επαναφορά ο Χοσέλου ισοφάρισε σε 1-1. 

Η «βασίλισσα» δεν στάθηκε όμως σε αυτό το γκολ. O Χοσέλου μετά από γύρισμα του Μεντί, βρέθηκε μόνος του μπροστά στην εστία του Νόιερ, πλάσαρε ιδανικά και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, δίνοντας την πρόκριση στη Ρεάλ.

Ρεάλ: Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Κρόος, Μπέλινγκχαμ, Ροντρίγκο, ΒινίσιουςΜπάγερν: Νόιερ, Ντε Λιχτ, Μαζραουί, Ντάιερ, Πάβλοβιτς, Κίμιχ, Λάιμερ, Γκνάμπρι, Σανέ, Μουσιάλα, Κέιν

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό