16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ασφαλές καταφύγιο» για τους επενδυτές λόγω των ανησυχιών για τον κορωνοϊό στην Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι των βασικών νομισματικών αντιπάλων του, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στο αμερικανικό νόμισμα εν μέσω ανησυχιών ότι η Κίνα μπορεί να σφίξει τους περιορισμούς του Co.

Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot σημείωσε άνοδο έως και 0,8% τη Δευτέρα, διαπραγματευόμενος στο υψηλότερο επίπεδο του δείκτη σε 10 ημέρες. Μεταξύ των ομοτίμων ισχυρών νομισμάτων, της G-10, το γιεν Ιαπωνίας, το δολάριο Αυστραλίας και το ευρώ υποχώρησαν περισσότερο έναντι του δολαρίου. Το γιουάν υποχώρησε κατά 0,7%.

Το δολάριο ενισχύθηκε καθώς οι Κινέζοι αξιωματούχοι επανήλθαν σε αυστηρότερους κανόνες σε μια πόλη κοντά στο Πεκίνο, αφού η χώρα ανέφερε τον πρώτο θάνατο λόγω Co εδώ και σχεδόν έξι μήνες, καταργώντας τις ελπίδες για χαλάρωση των περιορισμών.

Το δολάριο ενισχύθηκε περαιτέρω από τις επενδυτικές ροές και τη δραστηριότητα εταιρικής αντιστάθμισης κινδύνου ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

«Η στροφή προς τα κάτω έμοιαζε πάντα πιθανό να είναι ανώμαλη, επειδή η Κίνα δεν είναι ασφαλής από τον Co, η Ευρώπη δεν είναι ασφαλής από ενεργειακές ανησυχίες και όποτε υπάρχουν σκληρές προσγειώσεις, πτώση μετοχών ή γεωπολιτικοί κίνδυνοι, είναι πιθανό να έχει κάποια ανακούφιση», δήλωσε ο επικεφαλής FX της Societe Generale Kit Juckes.

Ο δείκτης αναφοράς του δολαρίου έχει κερδίσει σχεδόν 10% φέτος, καθώς οι αξιωματούχοι της Federal Reserve παραμένουν επιθετικοί ακόμα και μετά από τέσσερις μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων. Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές περιμένουν τα λεπτά της πιο πρόσφατης συνάντησης πολιτικής των ΗΠΑ για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων.

Τα ομόλογα ενισχύθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν λόγω των φόβων για ασθενέστερη ζήτηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό