19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ασυναγώνιστος και στην Αυστρία ο Φερστάπεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε την τρίτη συνεχή νίκη και συνολικά πέμπτη κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο της Φόρμουλα Ένα, βλέποντας πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού αυστριακό Γκραν Πρι, στην πίστα του Σπίλμπεργκ.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull, ο οποίος πήρε και τον επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα, άφησε δεύτερο τον Βάλτερι Μπότας (Mercedes), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Λάντο Νόρις (McLaren).

Από την πλευρά του, ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον κατετάγη τέταρτος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πια 32 βαθμούς πίσω από τον Φερστάπεν στην κατάταξη των οδηγών.

Στην πέμπτη θέση ήταν ο Σέρχιο Πέρες, που έπεσε στη 10η στον τέταρτο γύρο έπειτα από επαφή με τον Νόρις. Ο Μεξικανός έχασε όμως τη θέση του από τον Σάινθ, επειδή δέχθηκε δύο ποινές 5 δευτερολέπτων για ισάριθμα περιστατικά ώθησης του Σαρλ Λεκλέρκ έξω από την πίστα.

Έτσι, ο Πέρες ήταν έκτος, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έβδομος και ο Σαρλ Λεκλέρκ όγδοος, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Πιέρ Γκασλί (9ος) και Φερνάντο Αλόνσο, με τον Ισπανό να προσπερνά στο τέλος τον Τζορτζ Ράσελ, στερώντας και πάλι την ύστατη ώρα από τη Williams τον πρώτο βαθμό της στο πρωτάθλημα ύστερα από σχεδόν μια τριετία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό