23.2 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

«Αστυνομικός πήδηξε στην πισίνα για να βγάλει τον Μπάλντοκ» – Τα ευρήματα στον τόπο της τραγωδίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Αστυνομία και ιατροδικαστής προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια στο θλιβερό παζλ του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, όταν οι αστυνομικοί γύρισαν το σώμα του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έβγαλε φυσαλίδες με νερό από το στόμα του, κάτι που υποδηλώνει πνιγμό.

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα για το αίτιο του θανάτου του 31χρονου διεθνή ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με την νεκροτομή, που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (10/10) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την νεκροτομή ελήφθησαν και δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένονται, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να βγουν οι τελικές απαντήσεις.

Το σώμα του Τζορτζ Μπάλντοκ, πάντα σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν είχε σημάδια, τραύματα ή μώλωπες που να παρέπεμπαν σε τυχόν εγκληματική ενέργεια. Επίσης, η σήμανση δεν έχει εντοπίσει σημάδια παραβίασης του σπιτιού. Σε ένα τραπεζάκι κοντά στην πισίνα βρέθηκε και ένα μισοάδειο μπουκάλι βότκα καθώς και ποτήρια που έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Πώς εντοπίστηκε η σορός του

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Geroge Baldock βρέθηκε νεκρός αργά το βράδυ της Τετάρτης (9/10) στο σπίτι που διέμενε στη Γλυφάδα. Η σορός του εντοπίστηκε στην πισίνα του σπιτιού του και το τραγικό γεγονός έγινε γνωστό όταν η σύζυγός του, η οποία τον έψαχνε για ώρες, δεν μπορούσε να τον εντοπίσει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατος του 31χρονου προσδιορίζεται περίπου στις 19:00, ενώ η Αστυνομία πήρε το σήμα στις 22:00. Το σπίτι του σφραγίστηκε με εντολή του εισαγγελέα και θα ανοίξει πάλι όταν πρέπει με εντολή του εισαγγελέα. Ο επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στο Mega για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή που έκανε καριέρα στα αγγλικά γήπεδα πριν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

«’Όταν πήγε ο πρώτος αστυνομικός ήταν εκεί ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Στην πισίνα ήταν μπρούμητα τα σώμα του. Ο αστυνομικός πήδηξε στην πισίνα και τον έβγαλε έξω και προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Έβγαζε αφρούς από τα στόμα που αυτό δείχνει πνιγμό. Ήρθε ο ιατροδικαστής και δεν βρήκε σημάδια. Βρέθηκαν δύο ποτήρια με υγρό. Θα δούμε τι ήταν αυτό το υγρό. Την αστυνομία ενδιαφέρει εάν ήταν κάποιος άλλος εκεί. Οι πληροφορίες λένε πως ήταν μόνος του. Οι πληροφορίες λένε πως οι κάμερες τον έχουν εντοπίσει να μπαίνει στην πισίνα. Σημαντικά θα είναι τα τοξικολογικά αποτελέσματα».

Ο γνωστός ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε για τον αιφνίδιο θάνατο του διεθνούς ποδοσφαιριστή. «Πρώτα από όλα να διευκρινίσουμε ότι ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός εντός ύδατος η ιατροδικαστική διερεύνηση πρέπει να φθάσει μέχρι την αρχική αιτία. Γιατί ένας άνθρωπος 31 ετών, αθλητής φθάνει να πνιγεί εντός μία πισίνας όταν ξέρει να κολυμπάει. Βάσει της εμπειρίας μας, ουσιαστικά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα-ειδικά σε αθλητές- αυτό που συνήθως παρατηρούμε είναι κάποιες μυοκαρδιοπάθειες», είπε αρχικά ο ιατροδικαστής και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν συγκεκριμένες μυοκαρδιοπάθειες, που δυστυχώς τις διαπιστώνουμε τελικά στο νεκροτομείο».

Συγκλονισμένη η Βρετανία από την είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ

Η είδηση του θανάτου του ποδοσφαιριστή George Baldock σκόρπισε θλίψη στην ποδοσφαιρική κοινότητα της Βρετανίας. Λουλούδια και αφιερώματα κατατέθηκαν από οπαδούς για τον πρώην παίκτη της Sheffield United έξω από το Bramall Lane. Γνωστός από τους οπαδούς ως «Starman», ο διεθνής αμυντικός βοήθησε τις «Λεπίδες» να ανέβουν δύο φορές στην Premier League.

Το BBC μίλησε με οπαδούς που άφησαν αφιερώματα έξω από το γήπεδο στη μνήμη του Μπάλντοκ. «Ήταν απλά λαμπρός, κύριε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ», δήλωσε η Lyndsey Allison, καθώς άφηνε λουλούδια κάτω από μια φανέλα με τυπωμένο το «Baldock» στην πλάτη. Η οπαδός για μια ζωή, η κ. Allison, δήλωσε ότι ήταν «απολύτως συντετριμμένη, σοκαρισμένη» με την είδηση του θανάτου του Baldock. «Νιώθω σαν να έχασα έναν φίλο», είπε. «Ξέρω ότι ήταν ένας ποδοσφαιριστής που έκανε μια δουλειά, αλλά μπορούσες να δεις ότι ήταν κάτι περισσότερο από μια δουλειά γι’ αυτόν. Θα μας λείψει για πάντα».

Συγκινητικό βίντεο-αφιέρωμα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Για μία επταετία, ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν βασικός στην ενδεκάδα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Πανηγύρισε με την ομάδα την άνοδο στην Premier League, γράφοντας ιστορία για το σύλλογο.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δημιούργησε ένα συγκλονιστικό βίντεο-αφιέρωμα για τον διεθνή ποδοσφαιριστή, το οποίο ραγίζει καρδιές. Πλάνα με δηλώσεις του Μπάλντοκ, γκολ με την φανέλα της Σέφιλντ και στιγμές χαράς μέσα στους αγωνιστικούς χώρους «ντύνουν» το συγκινητικό βίντεο. «Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα από την οικογένεια της Σέφιλντ για να τιμήσουμε και να θυμηθούμε την αξέχαστη πορεία του Τζορτζ Μπάλντοκ με την ερυθρόλευκη φανέλα» είναι το μήνυμα της ομάδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό