18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αστυνομικούς, 24ωρη φρούρηση, συνοδευτικό αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα είχε ο Μένιος Φουρθιώτης

Ειδήσεις Ελλάδα

Αστυνομικούς, εικοσιτετράωρη φρούρηση του σπιτιού του, συνοδευτικό αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα είχε ο Μένιος Φουρθιώτης μέχρι και τα τέλη Μαρτίου του 2021, όπως ανέφερε σήμερα στα “Παραπολιτικά” ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις για την ασφάλεια του Μένιου Φουρθιώτη μετά το σάλο που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση του θέματος.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και στην εκπομπή “Μπρα ντε Φέρ” με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, παραδέχτηκε ότι η φρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη ξεκίνησε από τον Μάιο του 2020 με έναν αστυνομικό και έφτασε τον Μάρτιο του 2021 να έχει τέσσερις αστυνομικούς , εικοσιτετράωρη φύλαξη του σπιτιού του και συνοδευτικό αυτοκίνητο με μοτοσικλέτα της ασφάλειας.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου απέδωσε την αύξηση της φρουράς στο φορτισμένο κλίμα που υπήρχε την συγκεκριμένη περίοδο λόγω της υπόθεσης Κουφοντίνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά δίνοντας αναλυτικά στοιχεία: “τον Μάιο του 2020 είχε διατεθεί ένας αστυνομικός για την ασφάλεια του κ.Φουρθιώτη με βάση ορισμένα περιστατικά και αιτήματα που αυτός είχε επικαλεστεί. Αξιολογήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή που προβλέπεται. Στις 12 Αυγούστου του 2020 υπήρξε ένας εμπρησμός έξω από την οικία του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

Την 1η Νοεμβρίου 2020 αποφασίστηκε η παράταση της διάθεσης του ενός αστυνομικού και παράλληλα διατέθηκε και ένας δεύτερος για ένα τρίμηνο προκειμένου να εναλλάσσονται κάθε μέρα οι δύο αστυνομικοί. Στις 10 Ιανουαρίου του 2021 υπήρξε εμπρησμός του αυτοκινήτου του διευθυντή του ενημερωτικού τμήματος του Έψιλον TV. Με βάση αυτό το περιστατικό -και νέα αιτήματα που υποβλήθηκαν προς το αρχηγείο για αύξηση της φρουράς- στις 13 Ιανουαρίου 2021 διατάχθηκε η διάθεση και τρίτου αστυνομικού και μιας υπηρεσιακής μοτοσυκλέτας και η επιτήρηση της οικίας του. Τα μέτρα αυτά μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2021 δεν είχαν υλοποιηθεί.

Στις 18 Μαρτίου 2021 ήταν μία περίοδος με συνολική ένταση για το θέμα Κουφοντίνα. Τότε αυξήθηκε η συνοδευτική ασφάλεια με τέταρτο αστυνομικό και ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και διατάχθηκε εικοσιτετράωρη φύλαξη της οικίας του. Τότε είχαμε επίθεση σε σπίτια βουλευτών και άλλων προσώπων και απειλών που υπήρχαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης σε σχέση με την απεργία Κουφοντίνα. Τον Μάρτιο του 2021 υπήρχαν τέσσερα άτομα για την ασφάλεια του, υπήρχε συνοδευτικό όχημα που δεν ήταν θωρακισμένο και παράλληλα υπήρχε και η φύλαξη της οικίας του σε εικοσιτετράωρη βάση με τέσσερα άτομα ακόμα”.

Στην αρμόδια επιτροπή η ευθύνηΟ Λευτέρης Οικονόμου ανέφερε ότι πλέον η φρουρά έχει αποσυρθεί και απέδωσε στην αρμόδια επιτροπή την ευθύνη τόσο για την διάταξη φρούρησης του Μένιου Φουρθιώτη όσο και για την απόσυρση της φρουράς.

“Όλα αυτά έχουν αποσυρθεί. Το ότι άλλαξε το εκτίμησε η αρμόδια επιτροπή η οποία αποφάσισε και εκτιμούσε ανά τρίμηνο κάποια μέτρα για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν υπάρχουν οι υπερβολές που αναφέρθηκαν, κατανοώ τους λόγους και τις σκοπιμότητες. Υπάρχουν και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για τα οποία δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε κάποια θέματα.

Η συγκεκριμένη επιτροπή εκτίμησε με βάση καταστάσεις, αιτήματα και το περιβάλλον ασφάλειας που υπάρχει την συγκεκριμένη στιγμή. Η επιτροπή ορίζεται από το αρχηγείο, είναι αξιωματικοί οι οποίοι εκπροσωπούν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, την ασφάλεια Αττικής την ασφάλεια επίσημων προσώπων και λοιπά”.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό