32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Αστυνομική επέμβαση διέλυσε φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό σε πανεπιστήμιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Εν μέσω έντασης στα αμερικανικά πανεπιστήμια με αφορμή τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς, η αστυνομία του Λος Άντζελες επενέβη χθες και απομάκρυνε σκηνές που είχαν στήσει φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (University of South California, USC) χωρίς να προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ δεκάδες φοιτητές αποχώρησαν ειρηνικά.

Η πρύτανης του USC Κάρολ Φολτ ανέφερε ότι «η κατάληψη είχε πάρει επικίνδυνη πορεία τις τελευταίες ημέρες», γεγονός που την ώθησε να ζητήσει από την αστυνομία να επέμβει. Η ίδια εξήγησε ότι ο καταυλισμός διαλύθηκε ειρηνικά, χωρίς να γίνουν συλλήψεις, σε 64 λεπτά.

Τον Απρίλιο η αστυνομία συνέλαβε 93 φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές, οι οποίοι παραδόθηκαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση, στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Συνολικά τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία έχει επέμβει σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ όπου διεξάγονταν διαμαρτυρίες υπέρ των Παλαιστινίων και έχει συλλάβει περισσότερους από 2.000 ανθρώπους.

Στο UCLA φιλοϊσραηλινοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές την προηγούμενη εβδομάδα και η αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη περισσότερους από 200 ανθρώπους που είχαν στήσει καταυλισμό στην πανεπιστημιούπολη. Χθες ο πρύτανης Τζον Μπλοκ ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας για την Ασφάλεια της Πανεπιστημιούπολης και διόρισε επικεφαλής της τον πρώην επιθεωρητή της αστυνομίας του Σακραμέντο Ρικ Μπραζίελ.

«Η πανεπιστημιούπολή μας έχει συγκλονιστεί από γεγονότα που έχουν κλονίσει την αίσθηση ασφάλειας και έχουν πλήξει την εμπιστοσύνη στο εσωτερικό της κοινότητάς μας», εξήγησε ο Μπλοκ στην ανακοίνωσή του.

Οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στα αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν ωθήσει τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς να τις συγκρίνει με αυτές που είχαν ξεσπάσει κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό