15.9 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Αστρολογικές Όψεις 22 Οκτωβρίου 2024: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για Μεταμόρφωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 22 Οκτωβρίου, η αστρολογική ενέργεια επηρεάζεται από διάφορες όψεις. Ας δούμε αναλυτικά κάθε μία από αυτές τις όψεις και πώς μας επηρεάζουν.

1.Σελήνη Χιαστί (Quincunx) Πλούτωνας

Σελήνη στις 29° Διδύμων 39′ Χιαστί με Πλούτωνα στις 29° Αιγόκερου 39′Ώρα: 01:14 π.μ.

Η πρώτη όψη της ημέρας αφορά τη Σελήνη, που βρίσκεται στην τελευταία μοίρα των Διδύμων, και τον Πλούτωνα, που βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου. Η χιαστί όψη φέρνει ένταση ανάμεσα στο συναισθηματικό μας κόσμο (Σελήνη) και τις βαθιές, μεταμορφωτικές δυνάμεις του Πλούτωνα. Αυτή η όψη μας καλεί να βρούμε έναν τρόπο να συμφιλιώσουμε τα συναισθήματά μας με τις επιταγές της εξουσίας, της δύναμης ή ακόμα και των ψυχικών μας ανασκαφών. Η σύγκρουση μπορεί να οδηγήσει σε ανασφάλεια ή κρίσεις, ειδικά σε θέματα που αφορούν το παρελθόν και την ανάγκη για αλλαγή.

Επίδραση: Οι πρώτες ώρες της ημέρας μπορεί να είναι συναισθηματικά φορτισμένες, και ίσως νιώσουμε την ανάγκη να απελευθερωθούμε από παλιά μοτίβα ή καταστάσεις που μας καταπιέζουν. Ωστόσο, η ασυμφωνία ανάμεσα στο μυαλό και την καρδιά μπορεί να κάνει αυτή τη διαδικασία δύσκολη.

2.Ερμής Ημιεξάγωνο (Semi-Sextile) με Lilith

Ερμής στις 12° Σκορπιού 41′ Ημιεξάγωνο με Lilith στις 12° Ζυγού 41′Ώρα: 01:28 π.μ.

Η επόμενη όψη αφορά τον Ερμή, που βρίσκεται στον βαθιά αναλυτικό Σκορπιό, και τη Lilith, που βρίσκεται στον διπλωματικό Ζυγό. Το ημιεξάγωνο είναι μια όψη ήπιας ενέργειας που φέρνει μικρές ευκαιρίες για κατανόηση και επικοινωνία. Ο Ερμής στον Σκορπιό επιδιώκει να βουτήξει στα βάθη της αλήθειας, ενώ η Lilith στον Ζυγό αποζητά ισορροπία και δικαιοσύνη. Αυτή η όψη μας ενθαρρύνει να συνδυάσουμε την ενστικτώδη, αμφισβητητική φύση της Lilith με τη νοητική δύναμη του Ερμή, βοηθώντας μας να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που μας καταπιέζουν και να εκφράσουμε την αλήθεια μας με έναν πιο ισορροπημένο τρόπο.

Επίδραση: Μπορεί να νιώσουμε την ανάγκη να αναδείξουμε κρυμμένες σκέψεις ή συναισθήματα που αφορούν σχέσεις ή κοινωνικές δυναμικές. Επικοινωνία και διαπραγμάτευση μπορούν να βοηθήσουν να εκφράσουμε το αληθινό μας εγώ χωρίς να προκαλέσουμε συγκρούσεις.

3.Ερμής Sesquiquadrate με Ποσειδώνα

Ερμής στις 12° Σκορπιού 42′ sesquiquadrate με Ποσειδώνα στις 27° Ιχθύων 42′Ώρα: 01:51 π.μ.

Αυτή η όψη ενισχύει την ασάφεια και τη σύγχυση, καθώς ο Ερμής, που είναι το σύμβολο της λογικής, σχηματίζει sesquiquadrate με τον θολό και ονειρικό Ποσειδώνα. Η σκέψη μας μπορεί να επηρεαστεί από φαντασιώσεις ή ψευδαισθήσεις. Προσέξτε να μην παρασυρθείτε σε παραπλανητικές ιδέες ή σε παρεξηγήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, ειδικά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση πληροφοριών ή την επικοινωνία με τους άλλους. Η πραγματικότητα και η φαντασία μπορεί να μπλεχτούν, και αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην κατανόηση και στην έκφραση.

Επίδραση: Αποφύγετε σημαντικές αποφάσεις ή επικοινωνίες μέχρι να καθαρίσει η σκέψη σας. Μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις ή παρανοήσεις.

4.Σελήνη Πεντάγωνο (Quintile) με Χείρωνα

Σελήνη στις 2° Καρκίνου 52′ Πεντάγωνο με Χείρωνα στις 20° Κριού 52′Ώρα: 06:52 π.μ.

Η Σελήνη στον Καρκίνο σχηματίζει μια δημιουργική όψη πενταγώνου με τον Χείρωνα, τον θεραπευτή. Αυτή η όψη μας δίνει την ευκαιρία να επιτύχουμε μια βαθύτερη συναισθηματική κατανόηση των πληγών μας και να αναζητήσουμε θεραπεία. Ο Χείρωνας στον Κριό ενθαρρύνει την προσωπική πρωτοβουλία στη θεραπεία, ενώ η Σελήνη στον Καρκίνο αναδεικνύει την ανάγκη για συναισθηματική φροντίδα και ασφάλεια. Αυτή η όψη μπορεί να φέρει ευκαιρίες για δημιουργική θεραπεία, είτε μέσω της σχέσης μας με άλλους είτε μέσω της προσωπικής μας εσωτερικής διερεύνησης.

Επίδραση: Νιώθουμε πιο ανοιχτοί στο να αντιμετωπίσουμε τις συναισθηματικές πληγές μας. Μπορεί να προκύψουν δημιουργικές λύσεις για θέματα που μας έχουν απασχολήσει.

5.Ερμής Τρίγωνο (Trine) Κρόνος

Ερμής στις 13° Σκορπιού 11′ Τρίγωνο με Κρόνο στις 13° Ιχθύων 11′Ώρα: 09:34 π.μ.

Η όψη αυτή ευνοεί την πειθαρχημένη σκέψη και την σοβαρή προσέγγιση των πραγμάτων. Ο Ερμής στον Σκορπιό θέλει να φτάσει στην ουσία των πραγμάτων, ενώ ο Κρόνος στους Ιχθύς μας προσκαλεί να βάλουμε σε τάξη τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας. Αυτό το τρίγωνο υποστηρίζει τη συγκέντρωση και την οργάνωση, ειδικά σε θέματα που απαιτούν βαθιά ανάλυση ή μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Οι συζητήσεις μπορούν να γίνουν πιο σοβαρές και δομημένες, ενώ οι αποφάσεις που λαμβάνονται υπό αυτή την επιρροή είναι πρακτικές και αξιόπιστες.

Επίδραση: Ιδανική στιγμή για σοβαρές συζητήσεις και λήψη αποφάσεων. Μπορούμε να οργανώσουμε τα σχέδιά μας με σαφήνεια και να δούμε μακροπρόθεσμα οφέλη από τις επιλογές μας.

6.Σελήνη Χιαστί (Quincunx) Αφροδίτη

Σελήνη στις 5° Καρκίνου 29′ Χιαστί με Αφροδίτη στις 5° Τοξότη 29′Ώρα: 11:30 π.μ.

Τέλος, η Σελήνη στον Καρκίνο σχηματίζει χιαστί όψη με την Αφροδίτη στον Τοξότη. Η Σελήνη στον Καρκίνο αναζητά συναισθηματική ασφάλεια και οικογενειακή θαλπωρή, ενώ η Αφροδίτη στον Τοξότη θέλει ελευθερία και περιπέτεια στις σχέσεις. Αυτή η όψη φέρνει ασυμφωνία ανάμεσα στην ανάγκη για οικειότητα και τη διάθεση για ελευθερία. Μπορεί να νιώθουμε πως δεν μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος με τους αγαπημένους μας ή να αισθανόμαστε πως οι συναισθηματικές μας ανάγκες δεν ικανοποιούνται.

Επίδραση: Καλούμαστε να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και την περιπέτεια στις σχέσεις μας. Αξίζει να προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε αυτές τις δύο αντίθετες ενέργειες.

7.Σελήνη Τετράγωνο (Square) με Βόρειο Δεσμό της Σελήνης

Σελήνη στις 6° Καρκίνου 25′ Τετράγωνο με Βόρειο Δεσμό στις 6° Κριού 25′Ώρα: 01:09 μ.μ.

Η Σελήνη στον Καρκίνο είναι σε τετράγωνο με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, που βρίσκεται στον Κριό. Αυτή η όψη φέρνει σύγκρουση ανάμεσα στις συναισθηματικές μας ανάγκες και το κάλεσμα της μοίρας μας. Ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό ζητά πρωτοβουλία και αυτονομία, ενώ η Σελήνη στον Καρκίνο επιδιώκει συναισθηματική ασφάλεια και σύνδεση με τις ρίζες μας. Η όψη αυτή μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να αναλάβουμε ευθύνες, αλλά ταυτόχρονα αισθανόμαστε δεμένοι με το παρελθόν ή επιφυλακτικοί για το άγνωστο.

Επίδραση: Η ημέρα αυτή μπορεί να φέρει εσωτερικές εντάσεις ανάμεσα στην ανάγκη για σταθερότητα και τη διάθεση για να χαράξουμε μια νέα πορεία. Ίσως χρειαστεί να κάνουμε δύσκολες επιλογές σχετικά με τις συναισθηματικές μας ανάγκες και την κατεύθυνση της ζωής μας.

8.Ήλιος Τετράγωνο (Square) Πλούτωνας

Ήλιος στις 29° Ζυγού 40′ Τετράγωνο με Πλούτωνα στις 29° Αιγόκερου 40′Ώρα: 05:15 μ.μ.

Αυτή είναι μία από τις πιο ισχυρές όψεις της ημέρας. Ο Ήλιος στις τελευταίες μοίρες του Ζυγού βρίσκεται σε σύγκρουση με τον πανίσχυρο Πλούτωνα στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου. Το τετράγωνο αυτό φέρνει εντάσεις γύρω από θέματα εξουσίας, ελέγχου, και βαθιάς μεταμόρφωσης. Ο Ήλιος στον Ζυγό επικεντρώνεται στη συνεργασία, την αρμονία και τις σχέσεις, ενώ ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω αντιπροσωπεύει τον έλεγχο, τη δύναμη και τις θεσμικές αλλαγές. Αυτή η σύγκρουση μπορεί να φέρει στην επιφάνεια κρυφές εντάσεις ή εξουσιαστικές συμπεριφορές, είτε μέσα στις σχέσεις είτε σε επαγγελματικά πλαίσια.

Επίδραση: Μπορεί να νιώθουμε πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε βαθιές αλλαγές ή να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Κρυφές αλήθειες μπορεί να βγουν στην επιφάνεια, και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τις σχέσεις εξουσίας στη ζωή μας. Είναι μια κρίσιμη στιγμή για να επιλέξουμε αν θα παραμείνουμε σε παλιά μοτίβα ή θα κάνουμε βήματα προς τη μεταμόρφωση.

9.Αφροδίτη Sesquiquadrate με Χείρωνα

Αφροδίτη στις 5° Τοξότη 51′ sesquiquadrate με Χείρωνα στις 20° Κριού 51′Ώρα: 06:43 μ.μ.

Η Αφροδίτη στον Τοξότη σχηματίζει μια εναμιση τετράγωνο όψη με τον Χείρωνα στον Κριό. Αυτή η όψη φέρνει θέματα πληγής και θεραπείας στις σχέσεις μας. Η Αφροδίτη στον Τοξότη αναζητά την ελευθερία, την περιπέτεια και τη διεύρυνση των οριζόντων, ενώ ο Χείρωνας στον Κριό φέρνει στην επιφάνεια τις προσωπικές μας πληγές που αφορούν την ανεξαρτησία και την αυτονομία. Μπορεί να υπάρξουν εντάσεις στις σχέσεις, καθώς οι ανάγκες μας για ελευθερία συγκρούονται με τις συναισθηματικές μας πληγές.

Επίδραση: Οι σχέσεις μας μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με τραύματα ή ανασφάλειες που σχετίζονται με την προσωπική μας αξία και την ελευθερία. Είναι μια καλή στιγμή για να αναγνωρίσουμε τις πληγές μας και να αναζητήσουμε θεραπεία, αντί να αποφεύγουμε τα προβλήματα ή να προσπαθούμε να τα κρύψουμε.

10.Σελήνη Ημιτετράγωνο (Semi-Square) με Ουρανό

Σελήνη στις 11° Καρκίνου 14′ Ημιτετράγωνο με Ουρανό στις 26° Ταύρου 14′Ώρα: 09:48 μ.μ.

Η Σελήνη στον Καρκίνο σχηματίζει μια ημιτετράγωνο όψη με τον επαναστατικό Ουρανό στον Ταύρο. Αυτή η όψη δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας ή ξαφνικών αλλαγών στον συναισθηματικό κόσμο. Η Σελήνη στον Καρκίνο αναζητά σταθερότητα και φροντίδα, ενώ ο Ουρανός στον Ταύρο ανατρέπει τις παγιωμένες καταστάσεις και μας σπρώχνει προς την ανεξαρτησία και την ελευθερία. Μπορεί να βιώσουμε ξαφνικές συναισθηματικές αναταραχές ή να αισθανθούμε ότι τα πράγματα γύρω μας είναι εκτός ελέγχου.

Επίδραση: Η ημέρα αυτή μπορεί να φέρει ξαφνικά γεγονότα που ανατρέπουν τη σταθερότητα μας. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε ευέλικτοι και να αποδεχτούμε τις αλλαγές, ακόμη κι αν αρχικά μας προκαλέσουν δυσφορία. Η ενέργεια του Ουρανού μπορεί να μας οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

11.Σελήνη Bi-Quintile με Αφροδίτη

Σελήνη στις 12° Καρκίνου 4′ bi quintile με Αφροδίτη στις 6° Τοξότη 4′Ώρα: 11:18 μ.μ.

Η ημέρα κλείνει με μια πιο αρμονική όψη, καθώς η Σελήνη στον Καρκίνο σχηματίζει μια bi quintile όψη με την Αφροδίτη στον Τοξότη. Αυτή η όψη φέρνει μια δημιουργική και αρμονική ενέργεια στις σχέσεις μας και στα συναισθήματά μας. Η Σελήνη στον Καρκίνο επικεντρώνεται στη φροντίδα και την συναισθηματική σύνδεση, ενώ η Αφροδίτη στον Τοξότη φέρνει την ανάγκη για επέκταση και ελευθερία στις σχέσεις. Η όψη αυτή ενθαρρύνει την ισορροπία ανάμεσα στη φροντίδα και την ανεξαρτησία.

Επίδραση: Είναι μια ιδανική στιγμή για να δημιουργήσουμε αρμονία στις σχέσεις μας, ειδικά μετά από τις εντάσεις που μπορεί να έχουν προκληθεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Η ενέργεια αυτή μας βοηθά να βρούμε δημιουργικές λύσεις και να εξισορροπήσουμε τις ανάγκες μας για συναισθηματική οικειότητα και ελευθερία.

Αυτές οι όψεις της 22ας Οκτωβρίου μας προσφέρουν μια ποικιλία ενεργειών, από την εσωτερική θεραπεία και την πειθαρχημένη σκέψη έως την ανάγκη για ισορροπία στις σχέσεις και την προσοχή στις παρεξηγήσεις.Αυτές οι όψεις  φέρνουν μια πληθώρα συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων, αλλά και ευκαιριών για ανάπτυξη και μεταμόρφωση. Είναι μια ημέρα που απαιτεί από εμάς να είμαστε ανοιχτοί στις αλλαγές και να δουλέψουμε πάνω στις προσωπικές και συναισθηματικές μας αδυναμίες, με την προοπτική να εξελιχθούμε και να βρούμε ισορροπία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό