14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Αστραπή 4/22»: Άσκηση για Πολεμικό Ναυτικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση «Αστραπή 4/22» διεξήχθη από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου Πελάγους, δυτικών Κυκλάδων και βόρειου Κρητικού πελάγους, με τη συμμετοχή μονάδων και μέσων των διοικήσεων του αρχηγείου Στόλου, καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

hellenicnavy.gr

Στη διάρκειά της, εκτελέστηκαν γυμνάσια πυρών κυρίου και δευτερεύοντος οπλισμού, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού και ηλεκτρονικού πολέμου, επικοινωνιών, διοικητικής μέριμνας και αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών.

Ειδικότερα, τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που πραγματοποιήθηκαν περιελάμβαναν πυρά επιφανείας, βολή τορπίλης γυμνασίων από υποβρύχιο εναντίον πλοίου, βολή τορπίλης από ελικόπτερο εναντίον υποβρυχίου, καθώς και επιχειρησιακή αξιοποίηση Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣΜηΕΑ). Επιπλέον, στο πλαίσιο χειμερινών εκπαιδευτικών πλόων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, αριθμός ναυτικών δοκίμων επιβιβάστηκε σε πλοία της ασκήσεως.

hellenicnavy.gr

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, επέβη στη φρεγάτα «Ναβαρίνον», όπου ενημερώθηκε και παρακολούθησε την εξέλιξη της άσκησης.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό