18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ασταμάτητος Λεβαντόβσκι και Μπάγερν, νίκες και για Ντόρτμουντ, Λειψία

Ειδήσεις Ελλάδα

BUNDESLIGA

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
23.10.2021 | 18:28

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Χόφενχαϊμ για την Bundesliga 2021-2022 στην “Άλιαντς Αρένα”, Μόναχο | Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
2021 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι βρήκε ξανά δίχτυα στη νίκη της Μπάγερν επί της Χόφενχαϊμ για την 9η αγωνιστική της Bundesliga. Η Λειψία υπέταξε με ανατροπή την ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ, εκτός έδρας νίκη για την Ντόρτμουντ κόντρα στην Αρμίνια χωρίς τους Στέφανο Καπίνο και Ζεμπάστιαν Βασιλειάδη.

Η Μπάγερν δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Χόφενχαϊμ και επιβλήθηκε με 4-0 στο Μόναχο για την 9η αγωνιστική της Bundesliga. Οι πρωταθλητές “καθάρισαν” από νωρίς την υπόθεση τρίποντο, με τον Σερζ Γκνάμπρι να ανοίγει το σκορ στο 16′ και τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με πανέμορφο σουτ στο 31′ να φτάνει τα 101 γκολ από το 2020.

Ο Πολωνός επιθετικός έφτασε τα επτά γκολ εκτός περιοχής μέσα στο 2021 (μόνο ο Λιονέλ Μέσι με 14 έχει παραπάνω στα μεγάλα πρωταθλήματα), τα 54 σε όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις φέτος (και 8 ασίστ, με δεύτερο στη λίστα τον Μέσι με 40+14) και τα 34 σε 26 αγώνες πρωταθλήματος μέσα στο έτος, με συνέπεια να ετοιμάζεται να σπάσει και αυτό το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ (42 το 1972). Ο Ερίκ Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ και ο Κινγκσλέ Κομάν διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 81′, με τον Μάνουελ Νόιερ να κερδίζει το 300ό παιχνίδι του στην κατηγορία (σε 447 αγώνες), πίσω μόνο από τα 310 του Όλιβερ Καν.

Η Ντόρτμουντ έχασε με νέο τραυματισμό τον δικό της “μπομπέρ”, όμως χωρίς τον Έρλινγκ Χάλαντ και με μερικές ακόμα απουσίες να προβληματίζουν τον Μάρκο Ρόζε, επιβλήθηκε με 3-1 της Αρμίνια στο Μπίλεφελντ. Τα γκολ σημείωσαν τρεις αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές πάντως, οι Εμρέ Τζαν (με πέναλτι) και Ματς Χούμελς στο 1ο ημίχρονο και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 2ο (μείωσε με πέναλτι ο Φάμπιαν Κλος). Για τους γηπεδούχους, που παραμένουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, οι Στέφανος Καπίνο και Ζεμπάστιαν Βασιλειάδης έμειναν εκτός αποστολής και ακόμα δεν έχουν καταγράψει λεπτό συμμετοχής.

Η Λειψία επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τους αγώνες με Φράιμπουργκ και Παρί στους οποίους απέτυχε, αλλά για να το πετύχει αυτό έπρεπε να υποδεχθεί τη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας και να καρδιοχτυπήσει. Το 4-1 επί της Γκρόιτερ Φιρτ προήλθε έπειτα από ανατροπή, αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 45′ με πέναλτι του Μπράνιμιρ Χργκότα. Δύο αλλαγές του Τζέσε Μαρς, οι Γιουσούφ Πόουλσεν και Ντόμινικ Σομπολσάι, βρήκαν γκολ στο 2ο ημίχρονο, όπως και ο Έμιλ Φόρσμπεργκ. Εκτός από τα αστέρια των γηπεδούχων, σκόραρε και ο 18χρονος Ισπανός επιθετικός Ούγκο Νοβόα, τρία λεπτά αφότου έκανε ντεμπούτο.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στην Bundesliga

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στην Bundesliga

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό