20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αστέρι της Σαχτάρ “βλέπει” η ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Βραζιλιάνος Βιτάο της Σαχτάρ είναι ένας από τους κεντρικούς αμυντικούς που εξετάζει σοβαρά η ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος Βραζιλιάνος της Ουκρανικής ομάδας που έχει ίσως το κορυφαίο σκάουτινγκ στη Βραζιλία έχει πάρει το “πράσινο φως” του Ματίας Αλμέιδα και είναι σε διαδικασία η πολύ δύσκολη προσπάθεια απόκτησης του. Ο Βιτάο έφυγε από την Σαχτάρ λόγω του πολέμου και ανήκει εώς 30 Ιουνίου στην Ιντερνάσιοναλ του Πόρτο Αλέγκρε με δανεισμό χάρη στην ειδική διάταξη της FIFA για τους παίκτες από Ουκρανία και Ρωσία. Μάλιστα όταν ο Βιτάο θέλησε να φύγει από  την Σαχτάρ ενδιαφέρθηκε πολύ σοβαρά ο ΠΑΟΚ. Παρότι όμως είχε τεχνικό διευθυντή τον Μποτο που ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά  έφερε τον Βιτάο από την Παλμέιρας στην Σαχτάρ όπου εργαζόταν τότε ως σκάουτερ, ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ δεν πείστηκε. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο δύσκολο είναι να πειστεί να έρθει στο Ελληνικό πρωτάθλημα όμως η ΑΕΚ κάνει την προσπάθεια της. Το συμβόλαιο του με την Σαχτάρ λήγει το καλοκαίρι του 2024 και η ΑΕΚ προσπαθεί σε πρώτη φάση να τον κλείσει για τον ένα χρόνο που η FIFA του δίνει το δικαίωμα να επιλέξει ομάδα εκτός Ουκρανίας και εν συνέχεια να συμφωνήσει μια οψιόν με την Ουκρανική ομάδα για το επόμενο καλοκαίρι ώστε να αγοράσει τα δικαιώματα του. Έχει τα βασικά στοιχεία που επιθυμεί ο Αλμέιδα δηλαδή την ένταση στο παιχνίδι, το άλμα που του δίνει πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι και την ταχύτητα που για κεντρικό αμυντικό είναι εντυπωσιακή. 

Ο Βiτάο έχει γεννηθεί το 2000 και ως παίκτης της Παλμέιρας ήταν βασικότατος στις Εθνικές Κ17 και Κ20 της Βραζιλίας ενώ ήταν στην προεπιλογή και ακολούθησε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας πριν κοπεί τελικά και στην Εθνική ανδρών για το Κόπα Αμερική του 2021. Η Σαχτάρ των αγόρασε με 4.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2019 ένα χρόνο πριν κλείσει τα 20 νικώντας στην μάχη που είχε γίνει σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής με τις Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γουότφορντ και Λιλ που είχαν ανακαλύψει κι αυτές τον ύψους 1.86 σέντερ μπακ. Έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα την 1η Δεκεμβρίου του 2020 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης για την 5η αγωνιστική του Champions League! Με το “καλημέρα” αναδείχτηκε man of the match (!) στη νίκη με 2-0 της ομάδας του απέναντι στους 14 φορες πρωταθλητές Ευρώπης. Δεν έκανε ούτε σε ένα φάουλ, είχε 6 κοψίματα, 3 κλεψίματα και 100% επιτυχία στις 5 εναέριες μονομαχίες του με αντίπαλο τον Καρίμ Μπενζεμά! Αγωνιστηκε συνολικά 35 φορές με την Σαχταρ. Στην αρχή της σεζόν που τελείωσε ήταν βασικός και στα  τέσσερα ματς που έφεραν την πρόκριση της Σαχτάρ στους ομίλους του Champions League  απέναντι σε Γκενκ και Μονακό, ενώ στους ομίλους έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι, αφού το δίδυμο των Μάρλον – Ματβιένκο χρηματιστηριακής αξίας και οι δύο άνω των 10.000.000 ευρώ ήταν το βασικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Στην Ιντερνασιονάλ αγωνίστηκε σε 9 σερί παιχνίδια μόλις ήρθε σε αγωνιστική ετοιμότητα, βασικός και αναντικατάστατος παίζοντας μάλιστα ως αριστερό στόπερ αν και καλό του πόδι είναι το δεξί. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να τον κάνει δικό της σίγουρα θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική κινηση με παρόν και μέλλον. 

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό