15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ασθενική» ανάπτυξη το 1ο τρίμηνο του 2023 σε ΕΕ και Ευρωζώνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα

Πολύ μικρή αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) καταγράφεται το πρώτο τρίμηνο του 2023 στην Ευρωζώνη (+0,1%) και Ευρωπαϊκή Ένωση (+0,3%), σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά (+1,3%) τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ, το πρώτο τρίμηνο του 2023. Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2023, η Πορτογαλία (+1,6%) κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθούμενη από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Λετονία (+0,5%) και το Βέλγιο (+0,4%). Το ΑΕΠ σημείωσε μικρή αύξηση στη Γαλλία (+0,2%).

Αντίθετα, το ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο στη Γερμανία. Μείωση καταγράφηκε στην Ιρλανδία (-2,7%), καθώς και στην Αυστρία (-0,3%). Οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν θετικοί για όλες τις χώρες εκτός από τη Γερμανία (-0,1%). Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν στοιχεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό