22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ασέβεια στους νεκρούς το βίντεο του υπουργείου για τις ΜΕΘ

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου[email protected]

Για ασέβεια στους νεκρούς και διαστρέβλωση της τραγικής πραγματικότητας κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αναφερόμενος στο βίντεο του υπουργείου Υγείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΥΓΕΊΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει, το υπουργείο Υγείας θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα να είναι πιο ταπεινό για  την κατάσταση των ΜΕΘ και να μην βγάζει διαφημιστικά σποτ που ωραιοποιούν την κατάσταση, όταν  μάλιστα  χάθηκαν και χάνονται αρκετοί  διασωληνωμένοι  ασθενείς εκτός ΜΕΘ, ασθενείς που βρήκαν ΜΕΘ μετά από πολλές ημέρες νοσηλείας σε κοινό θάλαμο, διασωληνωμένοι  σε κοινούς  θαλάμους  που βαπτίσθηκαν αυτασχέδειες ΜΕΘ και  αρκετοί λόγω της υποστελέχωσης των ΜΕΘ.

Ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό που αγγίζει το 75% εκτός κανονικών ΜΕΘ μαρτυρεί το μείζον πρόβλημα, επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος και συμπληρώνει «Τα νοσοκομειακά μικρόβια  θερίζουν διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Ένα σύστημα που με βάσει τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να διαθέτει 3.000 κλίνες ΜΕΘ, διαθέτει με βάσει το πληροφοριακό σύστημα 1.100. Στη πραγματικότητα όμως πλήρως εξοπλισμένες και στελεχωμένες 750. Για παράδειγμα στις κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν το υπουργείο Υγείας προσθέτει 12 κλίνες στη ΠΑΜΑΚΑΡΙΣΤΟ που είναι ΜΑΦ χωρίς να υπηρετεί ούτε ένας εντατικολόγος».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, στη Γερμανία ένας διασωληνωμένος ασθενής βρέθηκε εκτός ΜΕΘ στο κρατίδιο της Βαυαρίας και μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ της Ιταλίας. 

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι οι αρμόδιοι παίζουν  με τους αριθμούς. Όπως λέει, με βάσει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας σήμερα  υπάρχουν 12 κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΣΩΤΗΡΙΑ, 6 στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, 13 στο ΚΑΤ, 2 στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ, 2 στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.

Γιατί λοιπόν αφού έχουμε κενά κρεβάτια  υπάρχουν διασωληνωμένοι και νέοι σε ηλικία ασθενείς με κορωνοϊό πάνω από 5 ημέρες σε απλούς θαλάμους, διερωτάται και συμπληρώνει, «βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους πάνω από πέντε ημέρες και πολλοί  χάνουν τη ζωή τους». 

Στο νοσοκομείο Νίκαιας όπως εξηγεί ο κ. Γιαννάκος,  σήμερα έχει 10 διασωληνωμένους ασθενείς σε θαλάμους οι περισσότεροι άνω των πέντε ημερών. Πολλοί εξ αυτών νέοι άνθρωποι. το νοσοκομείο ως γνωστόν δεν διαθέτει ΜΕΘ κορωνοϊου. Στο Γεννηματάς είναι 5 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Εδώ, όπως λέει, τους τρώει η επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια. Είναι πάνω από 80 ετών και το σύστημα δεν τους θεωρεί επιλέξιμους για ΜΕΘ στη πλειοψηφία τους. Επίσης και το Γεννηματάς δεν διαθέτει ΜΕΘ κορωνοϊού.

Επίσης, υπάρχουν 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, 2 στο ΘΡΙΑΣΙΟ κ.λπ.

«Στο σποτ του Υπουργείου δεν διαπιστώνει κανείς ούτε ίχνος αυτοκριτικής, διόρθωσης της κατάστασης. Η ΜΕΘ δεν είναι πολυτέλεια. ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ.

Το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ γονάτισε. Δουλεύουμε με 10.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι το χειμώνα συν τη κούραση. Συνταξιοδοτήσεις, αναστολές εργασίας, νοσήσεις προσωπικού. Και μιλάνε για ενίσχυση» τονίζει κλείνοντας ο κ. Γιαννάκος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό