22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία: Το πέρασμα σε μια άλλη Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αρχαία Ολυμπία και Αρχαία Ήλιδα. Ένα ταξίδι στο χρόνο σε δύο από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Μια αισθαντική αναδρομή στη μαγεία του παρελθόντος.

Μεγαλοπρεπείς ναοί, ιερά, ο τόπος των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός στο αποκορύφωμά του. Αρχαία Ολυμπία και Αρχαία Ήλιδα. Τα αξιοθαύμαστα αυτά μνημεία του νομού Ηλείας, στην Πελοπόννησο, που -εν μέρη- σώθηκαν στο χρόνο, εμπνέουν, χιλιάδες χρόνια μετά.

Το ταξίδι που ακολουθεί είναι διαφορετικό από αυτά που μπορεί να πραγματοποιήσεις στην Ελλάδα. Γι’ αυτό είναι και μοναδικό…

Το ταξίδι μας ξεκινάει από την Ήλιδα (ή Ήλις), μια από τις σημαντικότερες τοποθεσίες της Πελοποννήσου. Μια πόλη-κράτος που έπαιξε καθοριστική σημασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς τους διοργάνωνε.

Σύμφωνα με τον Παυσανία, τοποθετείται στην αριστερή όχθη του Πηνειού ποταμού και ρέει δίπλα από το γυμνάσιο: «ῥεῖ δὲ διὰ τῆς πόλεως ὁ Πηνειὸς ποταμὸς παρὰ τὸ γυμνάσιον αὐτῆς».

Βάσει της μυθολογίας, εκείνος που την ανακάλυψε ήταν ο Αέθλιος, ο πρώτος βασιλιάς της Ήλιδας. Άλλοι σπουδαίοι βασιλείς της, ήταν ο Πέλοπας, ο Οινόμαος και ο Ίφιτος.

Η Ήλιδα ήταν η πόλη-κράτος διοργανώτρια των Πανελλήνιων Αγώνων «Τα Ολύμπια» από το 776 π.Χ. έως το 393 μ.Χ. και κατοικούταν από τους Επειούς.

exploringgreece.tv

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό