24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρχές της εβδομάδας η απόφαση του FDA για τις ομάδες που θα λάβουν ενισχυτική δόση εμβολίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) είναι πιθανό να εγκρίνει ενισχυτικές δόσεις της Pfizer αυτήν την εβδομάδα για πολλούς Αμερικανούς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αρρωστήσουν σοβαρά από τον κορωνοϊό, τώρα που μια βασική συμβουλευτική επιτροπή ψήφισε να συστήσει το μέτρο.

Την Παρασκευή, μια ομάδα ειδικών ενέκρινε τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων Pfizer για ηλικίες 65 ετών και άνω, και άτομα 16 ετών και άνω που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από σοβαρό Co-19 ή που εργάζονται σε περιβάλλοντα που τους καθιστούν πιο πιθανό να μολυνθούν.

Ο οργανισμός, ο οποίος συχνά ακολουθεί τις συμβουλές της επιτροπής αλλά δεν υποχρεούται να τις ακολουθήσει, αναμένεται να αποφασίσει στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Μια συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την Τετάρτη και την Πέμπτη για να συζητήσει αναμνηστικές δόσεις εμβολίου προτού η εν λόγω υπηρεσία – η οποία καθορίζει την πολιτική για τα εμβόλια – εκδώσει τις συστάσεις της.

Η απόφαση σχετικά με τις ενισχυτικές λήψεις της Pfizer είναι μόνο μία από τις βασικές ερωτήσεις που αναμένεται να εξετάσει ο οργανισμός τις επόμενες εβδομάδες. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αναμένουν σύντομα να έχουν δεδομένα για το εάν χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις για άτομα που έλαβαν τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson.

Απόφαση και για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Αναμενόμενο επίσης αυτό το φθινόπωρο είναι μια απόφαση σχετικά με τη λήψη για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, ένα θέμα που παρακολουθείται έντονα δεδομένου ότι περίπου 48 εκατομμύρια παιδιά δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για εμβόλιο, αλλά έχουν επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στις τάξεις. Η Pfizer δήλωσε ότι σχεδιάζει να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της δοκιμής των παιδιών της μέχρι το τέλος αυτού του μήνα και οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αναμένουν αποτελέσματα από τη δίκη των παιδιών της Moderna αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

Συνέντευξη σε ειδησεογραφικές εκπομπές της Κυριακής, ο Δρ Άνθονι Φάουτσι, ο κορυφαίος γιατρός μολυσματικών ασθενειών της χώρας και σύμβουλος του προέδρου Μπάιντεν, ζήτησε από τους Αμερικανούς να κάνουν υπομονή και να μην κάνουν αναμνηστική δόση μέχρι να πληρούν τις προϋποθέσεις. Αυτό περιλαμβάνει άτομα 65 ετών και άνω που έλαβαν τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson.

«Εργαζόμαστε γι ‘αυτό τώρα για να μεταφέρουμε τα δεδομένα στον FDA, ώστε να μπορούν να τα εξετάσουν και να αποφασίσουν σχετικά με τις αναμνηστικές δόσεις για αυτούς τους ανθρώπους», είπε στο NBC

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση Μπάιντεν πρότεινε ένα σχέδιο που θα καθιστούσε όλους τους εμβολιασμένους Αμερικανούς επιλέξιμους για ενισχυτικό εμβόλιο οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη έμβολή τους, ή την πρώτη τους στην περίπτωση του εμβολίου Johnson & Johnson.

Πηγές: New York Times, CNBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό