18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αρνητικές προβλέψεις για την Apple- Μειωμένα τα έσοδα στο Α’ τρίμηνο του 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αρνητικό πρόσημο αναμένεται να ξεκινήσει το 2023 για την Apple, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις τα έσοδα θα σημειώσουν πτώση, λόγω της μειωμένης παραγωγής iPhone.

Η εταιρεία λέει ότι η επιδημία COVID-19 στο μεγαλύτερο εργοστάσιό της έχει πλέον «τεθεί υπό έλεγχο», αλλά δεν έδωσε κανένα επίσημο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της πλήρους παραγωγής. Το Reuters αναφέρει ότι η Foxconn δήλωσε ότι η επιδημία του COVID-19 είναι πλέον υπό έλεγχο και εργάζεται για να αυξήσει την παραγωγή iPhone.

«Προς το παρόν, η συνολική κατάσταση της επιδημίας έχει τεθεί υπό έλεγχο με τον Νοέμβριο να είναι η πιο πληγείσα περίοδος», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι έχει αρχίσει να προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους και σταδιακά «αποκαθιστά την παραγωγική ικανότητα στο φυσιολογικό». Ενώ η εταιρεία είναι ασαφής σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα, μια πηγή της Foxconn λέει ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλος ένας μήνας για να επανέλθει σε τροχιά.

Τα έσοδα της Apple για το πρώτο τρίμηνο του 2023 φαίνεται βέβαιο ότι θα πληγούν άσχημαΗ Foxconn ήταν εξίσου ασαφής σχετικά με την έκταση του ελλείμματος παραγωγής και η Apple αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τους αριθμούς. Αυτό μας άφησε με εκτιμήσεις αναλυτών για την έκταση της χαμένης παραγωγής, η οποία κυμάνθηκε από περίπου 6 εκατομμύρια μονάδες έως περισσότερες από 20 εκατομμύρια μονάδες.

Λιγότερο βέβαιος είναι ο αντίκτυπος στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Η πιο απαισιόδοξη άποψη είναι ότι τέσσερις παράγοντες θα μπορούσαν να δουν τις χαμένες πωλήσεις του εορταστικού τριμήνου να εξαφανίζονται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό