16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αρνηση γιατρών για κατ’ οίκον επίσκεψη | Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη στιγμή που οι συστάσεις των υγειονομικών αρχών προς τους πολίτες που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης είναι να παραμένουν στο σπίτι τους και να είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τον γιατρό τους, πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες ασθενών για άρνηση ιδιωτών γιατρών να τους επισκεφθούν στην οικία τους.

Ειδικότερα, τα τελευταία 24ωρα καταγράφονται όλο και περισσότερες καταγγελίες από ασθενείς που αναφέρουν ότι γιατροί με τους οποίους επικοινωνούν, στο πλαίσιο της παρακολούθησης της εξέλιξης της νόσου, αρνούνται την κατ’ οίκον εξέταση. Σημειώνεται ότι οι γιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι, για την πλειονότητα των ασθενών με ήπια συμπτώματα, ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας περίθαλψης για μια νόσο που μπορεί ύστερα από 5-6 ημέρες ήπιας νόσησης να εμφανίσει επιδείνωση, κυρίως σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή, σε συστάσεις για την αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων, στην περίπτωση που είναι αδύνατη η προμήθεια των απαραίτητων ειδών για την προστασία γιατρών, εργαζομένων και ασθενών που τα επισκέπτονται, προχώρησε χθες ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Από το υπουργείο Υγείας, πάντως, διαβεβαίωσαν ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλισθεί η επάρκεια των αναγκαίων ειδών προστασίας για τα ιδιωτικά ιατρεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό