16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αρνήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν δέχθηκε να συμμετάσχει στην εναντίον του έρευνα για οικονομική απάτη

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε χρήση του συνταγματικού του δικαιώματος και επικαλέστηκε την πέμπτη τροπολογία κατά της αυτοενοχοποίησης, κατά τη διάρκεια κατάθεσης στο γραφείο της γενικής εισαγγελέως της Νέας Υόρκης, Τις Τζέιμς.

Λίγο μετά την έλευσή του για κατάθεση, ο Τραμπ εξέδωσε μία μακρά ανακοίνωση καταγγέλλοντας την Τζέιμς ως «αποτυχημένη πολιτικό» και κατηγορώντας την πως «συνωμότησε σκόπιμα με άλλους» σε μια πολιτική εκστρατεία «ψαρέματος» εναντίον της οικογένειάς του. «Ρώτησα, κάποτε: “Εάν είσαι αθώος, γιατί επικαλείσαι την πέμπτη τροπολογία;”» αναφέρει. «Σήμερα ξέρω την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Όταν η οικογένειά σου, η επιχείρησή σου και όλοι οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου γίνονται στόχοι ενός αβάσιμου, πολιτικά υποκινούμενου κυνηγιού μαγισσών από δικηγόρους, εισαγγελείς και τα μέσα ενημέρωσης των fake news, δεν έχεις άλλη επιλογή».

Ο Τραμπ συνέχισε, αναφέροντας πως τη Δευτέρα έγινε «εισβολή» στο σπίτι του στο Μαρ-α- Λάγκο από το FBI «μόλις δύο ημέρες πριν από την κατάθεσή μου». Αυτό, όπως παρατηρεί, «έσβησε κάθε αβεβαιότητά που είχε». «Δεν έχω απολύτως καμία επιλογή, διότι η σημερινή κυβέρνηση και πολλοί εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα έχουν χάσει κάθε ηθικό και δεοντολογικό όριο αξιοπρέπειας» κατήγγειλε και σημείωσε πως μετά και τη συμβουλή των νομικών του, «αρνήθηκα να απαντήσω στις ερωτήσεις στο πλαίσιο των δικαιωμάτων και των προνομίων που παρέχει σε κάθε πολίτη το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η σημερινή του κατάθεση αναμενόταν εδώ και πολύ διάστημα και παρά τις προσπάθειες της οικογένειας να σταματήσει η διαδικασία, τελικώς ο Τραμπ έφτασε μέχρι το γραφείο της εισαγγελέως. Γίνεται έρευνα σχετικά με το εάν ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ συμμετείχε σε οικονομική απάτη και παραβίασε τη φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική νομοθεσία.

Τα μεγαλύτερα παιδιά του Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ και Ιβάνκα, έχουν ήδη καταθέσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό