21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αρνήθηκαν την είσοδο σε δημοσιογράφο που φορούσε μπλούζα με ουράνιο τόξο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ορισμένα άτομα που παρακολουθούν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν δυσκολίες στο Κατάρ όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στα γήπεδα φορώντας ρούχα υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ.

Στο στάδιο Ahmad Bin Ali τη Δευτέρα, πριν από τον αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών των Ηνωμένων Πολιτειών (USMNT) με την Ουαλία, ο Αμερικανός δημοσιογράφος ποδοσφαίρου Grant Wahl και η πρώην αρχηγός της Ουαλίας Laura McAllister δήλωσαν ότι το προσωπικό ασφαλείας τους είπε να αφαιρέσουν τα ρούχα τους στο χρώμα του ουράνιου τόξου.

Ο Wahl δήλωσε ότι συνελήφθη και του αρνήθηκαν για λίγο την είσοδο στον αγώνα εξαιτίας της “μπλούζας με την μπάλα ποδοσφαίρου του ουράνιου τόξου” που φορούσε, δημοσιεύοντας στο Twitter ότι το προσωπικό ασφαλείας του το είχε πει: “Πρέπει να αλλάξεις τη μπλούζα σου. Δεν επιτρέπεται”.

Ο δημοσιογράφος έγραψε στον ιστότοπό του ότι όταν έγραψε στο Twitter για το περιστατικό στο τηλέφωνό του, “ένας φρουρός μου άρπαξε με τη βία το τηλέφωνό μου από τα χέρια μου”.

@GrantWahl my brother in law and I entered the USAvWales game separately. He was accosted by 8 Qatari police officers who made him change his shirt despite a @FIFAWorldCup official telling the police he was ok to enter. All because the @MNUFC has pride colors! Shameful. pic.twitter.com/NPsQINNirc

— Space FAO (@thefrancoturk) November 22, 2022

Για ένα πουκάμισο… «πολιτικό»

“Ένας φρουρός ασφαλείας μου είπε ότι το πουκάμισό μου ήταν “πολιτικό” και δεν επιτρεπόταν”, έγραψε ο Wahl. “Ένας άλλος αρνιόταν συνεχώς να μου δώσει πίσω το τηλέφωνό μου. Ένας άλλος φρουρός μου φώναξε καθώς στεκόταν από πάνω μου – καθόμουν πια σε μια καρέκλα – ότι έπρεπε να βγάλω το πουκάμισό μου”.

Ο Wahl δήλωσε ότι αφέθηκε ελεύθερος 25 λεπτά μετά τη σύλληψή του και δέχτηκε την απολογία από έναν εκπρόσωπο της FIFA και ένα ανώτερο μέλος της ομάδας ασφαλείας του σταδίου.

Ο Wahl δήλωσε στο CNN την Τρίτη ότι του είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις εκ των προτέρων ότι θα του επιτρεπόταν να φορέσει ρούχα διακοσμημένα με το ουράνιο τόξο και ότι “πιθανότατα” θα ξαναφορέσει τη φανέλα, καθώς δεν έχει “κανένα φόβο εδώ για τίποτα από όλα αυτά”.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα υπερασπιστεί την κοινότητα LGBTQ, ο Wahl δήλωσε: “Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν έχει καμία σχέση με το να υπερασπιστεί την κοινότητα: “Είναι πραγματικά σημαντικό για μένα και δεν απαιτείται με κανένα τρόπο.

“Έχω μέλη της οικογένειάς μου που είναι ομοφυλόφιλοι. Έχω φίλους που είναι γκέι. Έχω φίλους δημοσιογράφους που είναι ομοφυλόφιλοι και βρίσκονται εδώ στο Κατάρ. Αλλά δεν χρειάζεται αυτό για να είσαι υποστηρικτικός, για να είσαι σύμμαχος.

“Σκεφτόμουν όλους αυτούς τους ανθρώπους χθες. Σκεφτόμουν το Κολοράντο Σπρινγκς. Σκεφτόμουν διάφορα πράγματα. Και αν πρέπει να κρατηθώ για 30 λεπτά, είναι κάπως ενοχλητικό. Αλλά δεν είναι θέμα για μένα. Και έτσι χάρηκα που τουλάχιστον βοήθησα λίγο”.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό