16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αρμάνι-Εφές 98-75: Της… ξέφυγε μόνο η 100αρα | Ειδήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αρμάνι Μιλάνο είχε υψηλό κίνητρο για τη νίκη καθώς ήθελε να τερματίσει την 4η θέση και να αποκτήσει το πλεονέκτημα της έδρας στα Playoffs. Αυτό απέδειξε με την αγωνιστικότητά της, σε αντίθεση με την Αναντολού Εφές η οποία σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βρήκε ρυθμό και συμβιβάστηκε με τον παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. 

Η Αρμάνι είχε υποδειγματική επιθετική λειτουργία στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς εκτέλεσε με ακρίβεια, έβγαλε συνεργασίες με τελικό αποδέκτη τον Έβανς και γενικώς είχε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα καθώς προηγήθηκε με 21-15 μετά τη συμπλήρωση επτά αγωνιστικών λεπτών και με 29-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η Αναντολού Εφές «σκόνταψε» αρχικά στην άμυνα ζώνης της ιταλικής ομάδας, κυρίως όμως πλήρωσε τη χαλαρή άμυνά της. 

Ο Σαβόν Σιλντς έκανε τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο και η ομάδα του Έτορε Μεσίνα πάτησε σε διαφορά 15 πόντων (36-21) μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών. Η Εφές παρέμεινε ευάλωτη στην άμυνα καθώς, παρότι είχε καλύτερη αντίδραση στην αντιμετώπιση των συνεργασιών του αντιπάλου, υστέρησε στην ατομική άμυνα. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-39. 

Ο Βασίλιε Μίτσιτς προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις επιστροφής (55-48, 24’) αλλά με τόσο κακή εικόνα στην άμυνα κι αυτή η απόπειρα δεν θα μπορούσε να είχε αποτέλεσμα. Η Αρμάνι αντέδρασε με επιμέρους σκορ 16-5, αντλώντας πόντους αλλά και δημιουργία από τον Σέρχι Ροντρίγκεθ και η διαφορά πήγε στο +18 (71-53, 28’). Η περίοδος έκλεισε με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (78-56). 

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Εργκίν Αταμάν έριξε στο παιχνίδι τους παίκτες με τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής, η Αρμάνι δεν έχασε το κίνητρό της γι’ ακόμη μεγαλύτερη διαφορά (96-68, 38’). 

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Αρμάνι Μιλάνο είχε ισχυρό κίνητρο για την κατάκτηση της 4ης θέσης σε αντίθεση με την Αναντολού Εφες η οποία ήξερε πως  είχε καταλήξει στην 3η. Αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων και συνδυάστηκε με την εξαιρετική επιθετική παράσταση της ιταλικής ομάδας. 

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Σιλντς και Πάντερ είχαν συνέπεια στην εκτέλεση, αλλά οι Μίτσοφ και Έβανς επέβαλαν διψήφια διαφορά από την αρχή του παιχνιδιού. 

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ δημιούργησε πολλές φάσεις για τους συμπαίκτες του. 

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Γενικώς η Αναντολού Εφές πλην του Ροντρίγκ Μπομπουά. 

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η επιθετική λειτουργία της Αρμάνι η οποία σε συνδυασμό με την κακή άμυνα της Εφές της έδωσαν τη δυνατότητα να εκτελεί με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. 

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Αρμάνι έχει μόνο να κρατήσει ενώ η Εφές είχε πολύ κακή εικόνα στην άμυνα. 

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η alley oop φάση του Σέρχι με τον Έβανς και το ανάποδο κάρφωμα του τελευταίου στο πρώτο δεκάλεπτο. 

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 49-39, 78-56, 98-75 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό