25.4 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αργυροπελεκάνος εντοπίστηκε σε παραλία της Εύβοιας – Ήταν ταλαιπωρημένος και μύριζε πετρέλαιο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας νεαρός αργυροπελεκάνος εντοπίστηκε ταλαιπωρημένος και αφυδατωμένος στην παραλία της Μουρτερής, στην Ανατολική Εύβοια.

Για καλή του τύχη ενημερώθηκε ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψη Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, μέλη του οποίου περιέθαλψαν το πουλί για να σταλεί σε κάποια από τις περιοχές που συγκεντρώνονται αυτήν την περίοδο αργυροπελεκάνοι.

Όπως ενημερώνει ο σύλλογος μέσω facebook, το πουλί μύριζε έντονα πετρέλαιο και πλύθηκε αμέσως.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Ένας νεαρός αργυροπελεκάνος προσάραξε χτες στην παραλία της Μουρτερής, στην Ανατολική Εύβοια

Το πουλί ήταν φανερά εξαντλημένο. Ενημερώθηκε η ΑΝΙΜΑ και στο σημείο έφτασαν αμέσως δυο καλοί συνεργάτες, που για καλή μας -και καλή του- τύχη μένουν σχετικά κοντά.

Ο πελακανούλης πέρασε το βράδυ στο θερμοκήπιο του κτήματός τους και το πρωί τον παρέλαβε ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας της περιοχής, ο οποίος και τον απέστειλε άμεσα στην ΑΝΙΜΑ.

Το πουλί μύριζε έντονα πετρέλαιο και το πλύναμε αμέσως μόλις έφτασε. Προφανώς κάποιο καΐκι έριξε στην θάλασσα, μαζί με ψάρια που δεν ήθελε, πετρέλαια από τη μηχανή και αυτό, πεινασμένο, πήγε να τα φάει. Παράνομη φυσικά, αλλά δυστυχώς είναι κι αυτή μια πρακτική πολύ συνηθισμένη.

Ο αργυροπελεκάνος είναι αφυδατωμένος και ταλαιπωρημένος, λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία και, αν όλα πάνε καλά, θα σταλεί σε κάποια από τις περιοχές που συγκεντρώνονται αυτή την περίοδο οι αργυροπελεκάνοι.»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό