22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αργεντινή: Προέχει η ανθρώπινη ζωή και όχι η οικονομία λέει ο πρόεδρος Φερναντες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η σωτηρία της ανθρώπινης ζωής λόγω κορονοϊού είναι πάνω από την προστασία της οικονομίας στην Αργεντινή είπε ο πρόεδρος Φερνάντες.

Ο κορονοϊός αποτελεί μια εξέλιξη που είναι πθανό να βυθίσει την Αργεντινή σε ύφεση ακόμη περισσότερο τη φετινή χρονιά.

Ο κεντροαριστερός ηγέτης είχε συμμετάσχει νωρίτερα στη συνεδρίαση των ηγετών της G20, της ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, που εξέτασε τους τροπους παγκόσμιας αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Η επιδημία αυτή που έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 20.000 ανθρώπων σε όλη την υφήλιο έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη Λατινική Αμερική.

«Αντιμέτωποι με το δίλημμα εάν θα πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομία, ή την ανθρώπινη ζωή, εμείς δεν διστάζουμε: επιλέγουμε τη ζωή», τόνισε ο Φερνάντες σε tweet του μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών.

Σύμφωνα με ενημέρωση για τα σχόλιά του, ο Φερνάντες δήλωσε για την επικοινωνία με τους ηγέτες, πως ο κόσμος χρειάζεται «έκτακτες» λύσεις για να αντιμετωπίσει την κρίση, περιλαμβανομένου κι ενός ταμείου που θα βοηθά τις χώρες «να εξοπλισθούν καλύτερα με προμήθειες για να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κρίση».

Επίσης πρόσθεσε πως χαιρετίζει το γεγονός ότι διεθνείς οργανισμοί –όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ–που είναι ο κύριος δανειστής της Αργεντινής–παραδέχθηκαν πως τα χρέη που έχουν επωμισθεί κάποιες χώρες δεν είναι βιώσιμα.

Η Αργεντινή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του εξωτερικού της χρέους, ύψους 70 δισεκ. δολαρίων και των δανειακών υποχρεώσεων 44 δισεκ. δολαρίων που είχε συνάψει με το ΔΝΤ το 2018.

«Οι καιροί της απληστίας έχουν έλθει στο τέλος τους. Όπως διδάσκει ο Πάπας Φραγκίσκος, θα πρέπει να αφήσουμε τις ζυγαριές να πέσουν από τα μάτια και τις καρδιές μας, προκειμένου να δράσουμε με νέα ευαισθησία», τόνισε ο Φερνάντες.

: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό