14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αργεντινή: Εκτιμήσεις για πληθωρισμό πάνω από 70% – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 70% αναμένεται να ξεπεράσει ο ετήσιος πληθωρισμός στην Αργεντινή, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως, μετά την αναζωπύρωση της πολιτικής αναταραχής που τροφοδότησε την αύξηση των τιμών και την υποχώρηση του εθνικού νομίσματος.

Ο ΔΤΚ εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 71% τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Ο πληθωρισμός κινείται στα υψηλά 30τίας.  Σε μηνιαία βάση, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι οι τιμές ανέβηκνα κατά 7,3% σε σχέση με τον Ιούνιο, το χειρότερο μηνιαίο ποσοστό των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Χρυσός: Συνεχίζει την ανοδική πορεία

Η Αργεντινή βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση διαρκούς χρεοκοπίας εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες. Και σήμερα κινδυνεύει με ακόμη μία, καθώς η κρίση της πανδημίας δεν έχει τελειώσει, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει (64% τον Ιούνιο, σίγουρα πάνω από 70% ως το τέλος του έτους), η ενέργεια ροκανίζει τα ελάχιστα συναλλαγματικά αποθέματα και το πέσο τείνει να γίνει κουρελόχαρτο.

: ot.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό