23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αραούχο στο aek365: Στο πρώτο γκολ στην Αγιά Σοφιά θα ανέβω στα κάγκελα, ανυπομονώ να ξεκινήσουμε με τον Αλμέιδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σέρχιο Αραούχο παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο aek365 μιλώντας για τα χρόνια της Μπόκα Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα Β, την ΑΕΚ που είναι η μεγάλη του αγάπη και αποκαλύπτει πώς θα πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν σύμφωνα με την ψηφοφορία που έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λιγκ, Σέρχιο Αραούχο ανοίγει την καρδιά του στο aek365 παραχωρώντας μια συνέντευξη μέσα από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Με το που έφτασε στο γήπεδο ο «Τσίνο» έπαθε… αμόκ θυμίζοντας παιδάκι που μπαίνει στην Ντίσνεϊλαντ, τραβούσε συνέχεια φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο και έδειχνε με διάφορους τρόπους την ανυπομονησία του να μπει με τη φανέλα της «Ένωσης» στη φυσική της έδρα και να σκοράρει το πρώτο του γκολ δίνοντας χαρά στον κόσμο. Αφού ευχαριστήσουμε τον Πάνο Αναστασόπουλο για τη βοήθεια στη μετάφραση, ας πάμε κατευθείαν στο… ψητό.

 

-Όλοι ασχολούμαστε με τον Αραούχο μεγάλο και έμπειρο, όμως έχει ενδιαφέρον το πώς ξεκίνησες την καριέρα σου. Σε ένα μεγάλο μέγεθος όπως η Μπόκα Τζούνιορς. Τι θυμάσαι από εκεί; Φαίνεται ενδιαφέρον το στόρι…

 

Η αλήθεια είναι ότι θυμάμαι τα πάντα από την Μπόκα. Με πήγε εκεί ο φίλος μου ο Νίκο Γκονζάλεζ, με τον οποίο παίζαμε μαζί από παιδιά. Ο Νίκο με… έψησε να πάω να δοκιμαστώ στην Μπόκα όταν ήμουν 11 χρονών. Έτσι πήγα εκεί και έζησα από πρώτο χέρι την εμπειρία αυτού του πολύ σπουδαίου κλαμπ. Μεγαλώνοντας είχα την τύχη να ζήσω και την σπουδαία εμπειρία να παίξω στο Μπομπονέρα. Είναι κάτι το καταπληκτικό… Το γήπεδο κυριολεκτικά τρέμει από τον παλμό. Δε θα ξεχάσω μια φορά που καθόμουν στον πάγκο και αισθάνθηκα τη δόνηση του γηπέδου! Φανταστική ατμόσφαιρα και αξέχαστο συναίσθημα.

 

-Και το ταξίδι στην Ευρώπη πώς προέκυψε;

 

Στην Ευρώπη ήρθα με περιπετειώδη τρόπο, αφού η Μπόκα για δυο χρόνια δεν ήθελε να με παραχωρήσει. Τελικά μου το επέτρεψε και πήγα στην Ισπανία για να παίξω στην Μπαρτσελόνα Β. Πήρα παιχνίδια, έκανα προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα όμως δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω ντεμπούτο εκεί. Δε με πειράζει όμως, ήταν μια πολύ καλή εμπειρία στο ανώτερο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

 

-Με την Μπαρτσελόνα Β είδα ότι σκόραρες κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης Β. Γενικά το έχεις με τα ντέρμπι όλων των ειδών…

 

Εδώ θα σου πω κάτι πιο γενικό. Λατρεύω τα ντέρμπι και ευτυχώς έχω καταφέρει να παίξω σε πολλά παιχνίδια μεταξύ ομάδων με μεγάλη αντιπαλότητα και να σκοράρω. Έχω σκοράρει απέναντι σε όλους τους μεγάλους αντιπάλους της ΑΕΚ όσο είμαι στην Ελλάδα, έχω σκοράρει με τις μικρές ομάδες της Μπόκα κόντρα στη Ρίβερ Πλέιτ, έχω σκοράρει με τη Λας Πάλμας κόντρα στην Τενερίφη, έχω σκοράρει και με την Μπαρτσελόνα Β κόντρα στη Ρεάλ Β. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να σκοράρεις σε ντέρμπι και να δίνεις χαρά στον κόσμο της ομάδας που υπηρετείς. Καμιά φορά αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν ο κόσμος να μου δείχνει ο κόσμος τόση μεγάλη αγάπη και αυτός είναι ένας βασικός λόγος να θέλω να του το ανταποδώσω και να κάνω ότι μπορώ για να κρατήσει για πάντα. Είμαι ευγνώμων, πάντως, στο ποδόσφαιρο που έχω ζήσει αυτό το συναίσθημα.

 

-Στην καθημερινότητά σου σε σταματάει κόσμος για να σου μιλήσει και να σε χαιρετίσει;

Στην Ελλάδα με σταματάνε συνέχεια στον δρόμο. Όχι μόνο οι δικοί μας οπαδοί, αλλά και οπαδοί των άλλων ομάδων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Τις περισσότερες φορές μου λένε ότι με εκτιμάνε και μου ζητάνε όταν παίζω αντίπαλος με τις ομάδες τους να μη βάζω γκολ! Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω και απόλυτα τι μου λένε πάντα, όμως πιάνω την… κεντρική ιδέα. Χαίρομαι που με εκτιμάνε οι αντίπαλοι, όμως έχω να πω ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι οι πιο τρελοί! Κουβαλάνε μεγάλη τρέλα και θέλω να τους πω ότι θα δίνω τα πάντα στο γήπεδο για αυτούς!

 

-Ο κόσμος της ΑΕΚ σου θυμίζει κάποιο άλλο κοινό ομάδας που συνάντησες στην καριέρα σου; Είτε ως παίκτης αυτής της ομάδας, είτε ως αντίπαλος.

 

Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον κόσμο της Μπόκα. Για παράδειγμα και οι δυο τραγουδάνε σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου είτε τα πράγματα πηγαίνουν καλά είτε άσχημα, υποστηρίζουν την ομάδα με το ίδιο πάθος σε όλη τη διάρκεια των αγώνων ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

 

-Ξέρεις για την παράδοση των μεγάλων γκολτζήδων της ιστορίας της ΑΕΚ που φόρεσαν τον ίδιο αριθμό με εσένα στην πλάτη;

 

Γνωρίζω ότι στην ιστορία της ΑΕΚ ο αριθμός «11» είναι σημαδιακός. Ξέρω ότι φορούσαν αυτό τον αριθμό ο Θωμάς Μαύρος και ο Ντέμης Νικολαϊδης. Είχα την τιμή και τη χαρά να τους γνωρίσω και τους δυο. Είχα δει βίντεο και των δυο, βέβαια, πριν τους γνωρίσω, είχα εικόνα. Με τον Ντέμη, επειδή μιλάει λίγα ισπανικά, μιλήσαμε λίγο παραπάνω και ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις για την ομάδα και το ποδόσφαιρο.

 

-Αν κλείσεις τα μάτια σου μπορείς να φανταστείς πώς θα είναι αυτό το γήπεδο γεμάτο από κόσμο;

 

Αυτό σκεφτόμουν πριν! Έτσι όπως είναι τώρα εγώ το φαντάζομαι ήδη με κόσμο! Είναι ένα φανταστικό γήπεδο και μόνο που κάνω εικόνα στο μυαλό μου τον κόσμο μας εδώ μέσα, είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσει φοβερή ώθηση για να κάνουμε μεγάλα πράγματα και να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει να βρίσκεται.

 

-Παρόλα αυτά έχεις εμπειρία από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Λέω για το βράδυ των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018. Τι θυμάσαι από εκείνη τη νύχτα;

 

Όχι απλά θυμάμαι τα πάντα από εκείνη τη νύχτα, αλλά δε θα τα ξεχάσω και ποτέ! Θυμάμαι όταν ήμασταν στο λεωφορείο τις αντιδράσεις του κόσμου από κάτω που ήταν συγκινημένος και πανηγύριζε έξαλλα. Νιώθω πολύ περήφανος που ήμουν μέλος της ομάδας που έφερε ξανά στην ΑΕΚ το πρωτάθλημα 24 χρόνια μετά την τελευταία φορά και έβαλα και εγώ ένα μικρό λιθαράκι για αυτή τη σπουδαία επιτυχία. Δε θα ξεχάσω ποτέ το κύμα πανηγυρισμών που ξεκίνησε εκείνη τη μέρα όταν έβαλα το γκολ στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα…

 

-Έχεις σκεφτεί πώς θα πανηγυρίσεις το πρώτο γκολ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια;

 

Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω σκεφτεί ακόμα.

 

-Μήπως θα ήταν μια καλή ιδέα να ανέβεις στα κάγκελα της εξέδρας των φανατικών όπως το προηγούμενο μεγάλο «11» της ΑΕΚ σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

 

Αν ανέβω στα κάγκελα δεν έχει κίτρινη κάρτα; (γέλια)

 

-Λογικά θα έχει, αλλά καμιά φορά αξίζει το ρίσκο γιατί κάποια πράγματα μένουν στην ιστορία!

 

Εντάξει λοιπόν, στο πρώτο γκολ υπόσχομαι ότι θα ανέβω στα κάγκελα!

 

-Όταν έλειπες τη σεζόν 19-20, σε ένα εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ανέβηκε στα κάγκελα και ένας πολύ καλός σου φίλος…

 

Ναι ο Μάρκο! Έλειπα τότε, είχα γυρίσει στην Ισπανία αλλά το είχα δει, μου αρέσει να παρακολουθώ πάντα την ΑΕΚ. Με τον Λιβάγια μιλάμε, αν και τώρα τελευταία έχουμε λίγο καιρό να μιλήσουμε. Μακάρι να τον ξανασυναντήσω στην καριέρα μου γιατί είμαι σίγουρος ότι θα κάναμε πάλι απίστευτα πράγματα μαζί! Μεγάλος παίκτης.

 

-Θα πήγαινες ποτέ σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα;

 

Πάνω σε αυτό θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Όταν ήρθα στην ΑΕΚ το 2017, ήρθα σε μια οικογένεια που μου στάθηκε σε μια πολύ δύσκολη φάση της καριέρας μου, η οποία μου άνοιξε την πόρτα του ποδοσφαίρου και μου έδωσε την ευκαιρία να επανέλθω. Εγώ αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ. Αν υπήρχε κρούση από αντίπαλο της ΑΕΚ για οποτεδήποτε, εγώ ξέρω πολύ καλά ποια θα ήταν η απάντηση και ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανα.

 

-Και ποιό θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανες;

 

Θα επικοινωνούσα αμέσως με την ΑΕΚ για να ενημερώσω και θα τους έλεγα ότι έχω πρόταση από την τάδε ελληνική ομάδα αλλά εγώ θέλω να έρθω σε εσάς!

 

-Την περσινή σεζόν η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει ούτε το ελάχιστο και τελικά ο κόσμος απογοητεύτηκε σε μεγάλο βαθμό…

 

Η περσινή σεζόν εξελίχθηκε άσχημα για την ομάδα μας και σε όλοι μας δε νιώθουμε καθόλου καλά με αυτό. Ο χρόνος δυστυχώς δε γυρίζει πίσω και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να δώσουμε όλο μας το είναι τη νέα σεζόν για να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που αξίζει να βρίσκεται και να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των οπαδών μας.

 

-Πώς θα είναι η πρώτη συνύπαρξή σου στην ΑΕΚ με έναν συμπατριώτη σου προπονητή και μεγάλη προσωπικότητα όπως ο Ματίας Αλμέιδα;

 

Πρόκειται πράγματι για μια μεγάλη προσωπικότητα που έχει κάνει μια σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής και προπονητής. Χαίρομαι που θα συνεργαστούμε και έχω μεγάλο ενδιαφέρον για να ξεκινήσουμε τη δουλειά μαζί!

 

-Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη «Τσίνο» και εύχομαι αυτό εδώ το γήπεδο να είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας σου και το μέρος που θα κρεμάσεις τα ποδοσφαιρικά σου παπούτσια!

 

Μακάρι! Το εύχομαι και εγώ, θα ήθελα πολύ το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας μου να το υπογράψω με την ΑΕΚ για να ζήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μεγάλες στιγμές σε αυτό το φανταστικό μέρος!

 

ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό