24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αραούχο: Κι έτσι όπως είμαι… θέλω να παίξω – Κατόρθωμα Αλμέιδα η φετινή ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Διατεθειμένος ν’ αγωνιζόταν ακόμα και… τραυματίας στον τελικό Κυπέλλου Novibet με τον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Σέρχιο Αραούχο. Ο αρχηγός της ΑΕΚ αποθέωσε τον Αλμέιδα κι έδωσε το σύνθημα για το νταμπλ

Το πνεύμα αυτοθυσίας που έχει κάνει τους φίλους της ΑΕΚ να τον λατρέψουν ακόμα περισσότερο έδειξε ο Σέρχιο Αραούχο.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού Κυπέλλου Novibet με τον ΠΑΟΚ, ο Αργεντινός τόνισε ότι… αν τον άφηνε ο Αλμέιδα, θα έπαιζε ακόμα και τραυματίας.

Αφού αποθέωσε λοιπόν τον προπονητή του (χαρακτηρίζοντας δικό του κατόρθωμα τη μεταμόρφωση της ομάδας), εξέφρασε την πίστη ότι οι συμπαίκτες του θα κάνουν το ιστορικό νταμπλ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αραούχο

-Έχεις πάρει δυο πρωταθλήματα, αλλά όχι Κύπελλο. Υπάρχει… απωθημένο;

«Όσον αφορά στα δυο πρωταθλήματα, είναι δύσκολο να τα κερδίζεις στην Ελλάδα. Νιώθω τυχερός που βρέθηκαν στην ομάδα και τα πήραμε. Δυο φορές στα Κύπελλα είχα την ατυχία. Τώρα ελπίζω η τρίτη να μας φέρει το Κύπελλο».

-Τι θα πεις στους συμπαίκτες σου ως αρχηγός πριν τον τελικό;

«Για να τους δώσω έξτρα κίνητρο δεν χρειάζεται να τους πω τίποτα. Ξέρω ότι θα μπουν και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θα μπουν να το διασκεδάσουν».

-Πώς θα περιέγραφες τον Αλμέιδα;

«Το πιο σημαντικό είναι πως από την πρώτη φορά που ήρθε ο Ματίας και μιλήσαμε μου είπε ότι ήρθε για το πρωτάθλημα, για το Κύπελλο και να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη. Μέχρι ενός σημείου τα έχουμε καταφέρει. Σχετικά με την προσωπική μας σχέση, η γλώσσα μας βοηθάει να καταλαβαίνω τι μας ζητάει καλύτερα. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ήμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Έχω ζήσει πέρσι, έχω ζήσει τη φετινή. Είναι κατόρθωμα του Ματίας».

-Πώς είναι να λείπεις απ’ αυτό το ματς;

«Είναι πολύ δύσκολο γιατί σκέφτομαι τον διάλογο που είχαμε με τον Άρη. Μου είχε πει να μην ξεκινήσω. Ήθελα όμως (σ.σ. παρενέβη ο Αλμέιδα και χαμογελώντας του είπε «ναι είχα δίκιο»).

Είναι δύσκολο για μένα κάθε ματς που το βλέπω και δεν μπορώ να αγωνιστώ. Υποφέρω που δεν μπορώ να αγωνιστώ. Ακόμα και έτσι όπως είμαι τώρα θέλω να παίξω, το έχω πει στον προπονητή. Είναι δύσκολο που δεν μπορώ να βοηθήσω. Είμαι περήφανος που είμαι δίπλα του».

Πότε εκτιμάς ότι θα επιστρέψεις στη δράση;

«Αν μπορούσα εγώ να αποφασίσω, θα δήλωνα παρών… αύριο. Όμως δυστυχώς δεν είναι έτσι. Δεν μπορώ να αποφασίσω μόνος μου. Σε προηγούμενους τραυματισμούς έχω δείξει ότι μπορώ να επιστρέφω πιο γρήγορα απ’ ότι λέει το ιατρικό επιτελείο. Όμως πρέπει να σεβαστώ κάποιους χρόνους. Μέρα με την ημέρα δουλεύουμε. Προσπαθώ να γυρίσω όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Το 2018 τραυματίστηκε σοβαρά ο Μάνταλος και η ομάδα συσπειρώθηκε και πήρε το πρωτάθλημα. Συνέβη το ίδιο και τώρα με τον δικό σου τραυματισμό;

«Είναι μία σύμπτωση αυτή. Έλειπε ο Πέτρος το ’18, τώρα εγώ και πήραμε το πρωτάθλημα. Είναι αυτό που μας έχει πει ο Ματίας: Όλοι είμαστε σημαντικοί. Όλοι προσπαθούμε. Όποιος κι αν είναι τραυματίας, οι συμπαίκτες του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Νιώθω τυχερός που βρέθηκα και στα δυο πρωταθλήματα. Τώρα δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ, όμως ευγνωμονώ τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό