28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Από €24.900 η νέα Lancia Ypsilon στην Ιταλία!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παρουσίαση της ολοκαίνουριας Ypsilon ήταν το πρώτο σημαντικό ορόσημο στην πορεία αναγέννησης της θρυλικής ιταλικής εταιρίας και το άνοιγμα των παραγγελιών για το νέο μοντέλο είναι το δεύτερο μεγάλο ορόσημο για την Lancia. Η νέα Lancia Ypsilon αναπαριστά την ιταλική κομψότητα και όπως μαθαίνουμε, θα είναι διαθέσιμη με δύο διαφορετικά κινητήρια σύνολα και σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: στην βάση της γκάμας βρίσκουμε την βασική Ypsilon, στο μέσο της είναι η πλούσια εξοπλισμένη “LX” και στην κορυφή της, η Edizione Cassina που παύει να είναι μία ειδική έκδοση και αποκτά σταθερή θέση στην οικογένεια του ιταλικού hatchback. Όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα, η νέα Ypsilon θα προσφέρεται τόσο με ένα ήπια υβριδικό όσο και με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αλλά περισσότερα γι’ αυτά, στη συνέχεια.

Οι υβριδικές εκδόσεις διαφοροποιούνται από τις αμιγώς ηλεκτρικές χάρη στους επιπλέον αεραγωγούς στο εμπρός μέρος και την διακριτική απόληξη της εξάτμισης πίσω ενώ η παλέτα χρωμάτων περιλαμβάνει 6 διαφορετικές αποχρώσεις: Grigio Granito, Nero Ardesia, Bianco Marmo, Blu Lancia, Verde Giada και Oro ή αν προτιμάς πιο απλά, γκρι, μαύρο, λευκό, μπλε, πράσινο και χρυσαφί. Στις φωτογραφίες βλέπουμε επίσης ένα νέο σετ ζαντών ελαφρού κράματος 17 ιντσών ενώ από το πακέτο της εξωτερικής εμφάνισης δεν θα μπορούσε να λείπει η (προαιρετική) μοδάτη διχρωμία με την οροφή, τις κολώνες και τους καθρέφτες σε μαύρο χρώμα. Στο εσωτερικό, η βασική Ypsilon χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά σε πράσινο χρώμα με μαύρο για τα καθίσματα και μπρονζέ διακοσμητικά και για την πιο πολυτελή LX έκδοση προτιμήθηκε το ανθρακί χρώμα με βελούδινα καθίσματα σε ένα ήπιο κόκκινο/καφέ χρώμα.

Η πολυτέλεια δεν αποκλείει την βιωσιμότητα οπότε βρίσκουμε για άλλη μία φορά ανακυκλωμένα υλικά ενώ ο εξοπλισμός είναι πλουσιότερος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μία επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για smartphone, κάμερες τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος και adaptive cruise control. Στην Edizione Cassina με το μπλε εσωτερικό και τα βελούδια καθίσματα οι πελάτες θα απολαμβάνουν την πρακτικότητα του πολυλειτουργικού tavolino, δύο οθόνες 10.25 ιντσών, περιμετρικές κάμερες και το πλήρες πακέτο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που χαρίζει στην Ypsilon δυνατότητες ημι-αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2.

Κάπως έτσι, φτάνουμε για άλλη μία φορά στα κινητήρια σύνολα. Το ήπια υβριδικό αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 1200άρη βενζινοκινητήρα 100 ίππων, μία μπαταρία 48V και έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο 6-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο. Τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε 9.3 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα είναι 190 km/h με τις εκπομπές ρύπων να καθορίζονται σύμφωνα με το WLTP στα 103-104 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση είναι φυσικά και η ισχυρότερη με 156 ίππους χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μία μπαταρία 51 kWh που προσφέρει αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων. Αργότερα θα προστεθεί στην γκάμα και η κορυφαία, Ypsilon HF με 240 ίππους και περισσότερη έμφαση στις επιδόσεις και την σπορ οδική συμπεριφορά.

Προς το παρόν, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι στην Ιταλία, η βασική ήπια υβριδική έκδοση ξεκινά από τα €24.900 ενώ η βασική ηλεκτρική ξεκινά αρκετά υψηλότερα, στα €34.900 που γίνονται €31.900 με τις κρατικές επιδοτήσεις που ισχύουν στην γείτονα χώρα ή ακόμα και €29.900 αν ο πελάτης επιλέξει να ανταλλάξει ένα παλαιότερο όχημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό